Logo decormyyhome.com

Съвети за почистване на домакинствата, които улесняват живота

Съвети за почистване на домакинствата, които улесняват живота
Съвети за почистване на домакинствата, които улесняват живота

Видео: 10 Прости Идеи, Които Ще Улеснят Живота Ви 2024, Юли

Видео: 10 Прости Идеи, Които Ще Улеснят Живота Ви 2024, Юли
Anonim

Както във всеки бизнес, основното в домакинството е творчески подход към проблемите и предизвикателствата пред вас. Но все пак има няколко прости съвета, които значително ще опростят живота ви.

Image

Инструкция за употреба

1

За да направите основното почистване по-малко време, поставете всички разпръснати неща на техните места, преди да започне.

2

Химичното и мокро почистване трябва да се организира така, че прахът и мръсотията да се отстраняват от повърхностите и да не се прехвърлят от един предмет на друг. Те винаги започват със химическо чистене, след което идва мокро. Прахът обикновено се избърсва с влажна кърпа, с изключение на повърхности, които изключват контакт с вода.

3

Намерете предварително съвети за почистване на килими, дивани и други трудни повърхности, отпечатайте ги. В случай на общо почистване, те винаги ще бъдат под ръка и не е нужно да отделяте време за търсене на необходимата информация.

4

В случай на почистване в къща с няколко етажа, трябва да се има предвид - те започват да почистват от горните етажи, като постепенно преминават към най-ниските. Същото се отнася и за почистване в обикновен апартамент - първо се почистват най-високите повърхности (таван, прозорци, полилеи), след това се избърсват гардероби и рафтове, почистват се повърхностите на мека мебел и фотьойли. Едва тогава боклукът се отстранява и подът се измива.

5

Полезно е да се направи правило за почистване на цялата мръсотия и отстраняване на петна веднага след появата им. Това значително ще улесни генералното почистване, значително ще намали времето за неговото провеждане, в допълнение, свежите петна могат да бъдат отстранени много по-лесно от старите.

Как почистването на къщата може да промени живота ви