Logo decormyyhome.com

Съвети за домашен оцет

Съвети за домашен оцет
Съвети за домашен оцет

Видео: Как да направим домашен оцет 2024, Юли

Видео: Как да направим домашен оцет 2024, Юли
Anonim

Оцетната есенция най-често се използва при готвене, консервиране, мариноване. Но малко хора знаят, че с помощта на тази невероятна течност можете да се справите с много проблеми в ежедневието.

Image

Премахване на петна. Оцетът се справя с жълти петна по дрехите от потта. Петното трябва да се навлажни добре с оцет и да се остави за известно време. Можете да използвате лимонов сок и оцет. Петната изчезват много бързо. След това трябва да изплакнете нещата в студена вода.

Оцетът в разтвор с вода добре почиства нещата от кожата. Добре почистена мръсотия върху кожено яке, чанта и други неща.

Оцет за коса. С помощта на есенцията можете да придадете на косата си блясък. В съд с вода трябва да разредите малко оцетна есенция. Този разтвор трябва да изплакнете косата си всеки път след измиване.

Лечебните свойства. Ябълковият оцет помага за излекуване на възпалено гърло. За да направите това, трябва да го разреждате в топла вода и да гаргарате до шест пъти на ден.

Компрес с оцет ще помогне да се отървете от мускулната болка. В разтвор на оцет се навлажнява гъста кърпа и се прикрепя към възпалено място.

При високи температури при деца можете да разреждате оцета с вода и да търкате кожата. Особено внимание трябва да се обърне на подмишниците, зоната под коленете, лакътните завои. След тази процедура температурата спада бързо.

Колкото и глупаво да звучи, но ако разтриете мястото на изгаряне с неразреден оцет, болката веднага ще изчезне.

Ябълковият оцет може да се използва за борба с излишните килограми. За да направите това, е необходимо да се разрежда две супени лъжици оцет в чаша преварена вода дневно.

По-възрастните хора често страдат от изпотяване по време на нощен сън. За да се отървете от този проблем, трябва да избърсвате кожата всяка вечер с кърпа, навлажнена в ябълков оцет.

Оцет в дома. Можете да премахнете ненужен стикер или етикет с ценен оцет. Тя трябва да се нагрее, навлажнете тъканта и я прикрепете към стикера. След това стикерът ще слезе лесно.

Справянето с ръжда ще помогне на всички един и същ оцет за маса. Всички необходими неща трябва да се сгънат в метален съд, да се излее оцет и да се вари. След такава процедура всички метални предмети ще започнат да блестят, сякаш току-що са направени.

Есенцията на масата помага да се отървете от неприятните миризми. Развъжда се в топла вода и се измиват всички шкафове, хладилникът вътре.

Можете да избавите чайника от котлен камък с помощта на оцетна есенция. Малко есенция се добавя към водата и се вари. Цялата скала се спуска лесно при изплакване.

Оцетът дезинфекцира добре. Те могат да почистват тоалетната, да накисват четката.