Logo decormyyhome.com

Система Fly lady: плюсове и минуси

Система Fly lady: плюсове и минуси
Система Fly lady: плюсове и минуси

Съдържание:

Видео: Релаксираща Музика За Сън, Медитация И Облекчаване на стреса • "Flying" от "Peder B. Helland" 2024, Юли

Видео: Релаксираща Музика За Сън, Медитация И Облекчаване на стреса • "Flying" от "Peder B. Helland" 2024, Юли
Anonim

Системата за бързо почистване, изобретена от американката Марла Сили, има много фенове по целия свят. Домакините и работещите жени са привлечени от възможността да имат чиста къща, без да прекарват часове за почистване. Въпреки това, системата за мухи има не само предимства. Трябва също да се запознаете с недостатъците, това ще ви помогне да решите дали прогресивна техника ще ви помогне.

Image

Летене с метла и парцал: същността на техниката

Системата за лети дами е насочена към жени, които не са в състояние да отделят много време за домакинството. Те са поканени да се откажат от перфекционизма и да изчистят пространството наоколо постепенно. Важно е да се отървете от ненужните неща и боклук, да планирате всички домашни и да свършите необходимите минимални ежедневни задачи. За ентусиастите има дори специални „задачи на Кели“, които помагат да запомнят нещата, които повечето домакини предпочитат да оставят настрана.

Основната идея на летателната техника е разделянето на апартамент или къща на зони. Всеки ден се предлага да се премахва само една зона, като се отделя само 15 минути за целия процес. Почистването в избраната зона трае седмица, след което трябва да започнете следващия раздел. Тази техника ви позволява да обърнете внимание на цялата къща, включително на най-интимните ъгли.

Предимства на системата

Системата на летящата дама има много фенове по целия свят. Като обменят впечатления на тематични форуми, те споделят ентусиазъм за чисти апартаменти, балансирано меню и положителната атмосфера, която царува в къщата. Оказва се, че дори най-натоварената жена може да прекарва 15 минути на почистване на ден. Навременното изхвърляне на боклука, почистването по принципа на „чистото чисто“ и премахването на „горещи точки“ - места, където боклукът постоянно се натрупва - ви позволява да поддържате ред в къщата, без да губите допълнително време и усилия. Ясен план създава усещането, че целият процес е под контрол.