Logo decormyyhome.com

Шевна машина не шие: какво да правя

Шевна машина не шие: какво да правя
Шевна машина не шие: какво да правя

Видео: Мини шевна машина InnovaGoods 2024, Юли

Видео: Мини шевна машина InnovaGoods 2024, Юли
Anonim

Има много причини, поради които шевна машина отказва да работи. Доста често проблемите могат да се решат у дома.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо трябва да проверите правилността на горната и долната резба. Ще бъде по-добре да напълните отново според схемата, посочена в инструкциите за експлоатация или отпечатана върху тялото на вашата шевна машина. Ако нишките са резбовани неправилно, тогава няма да шие нито една шевна машина. Винаги се уверете, че конецът излиза свободно от макарата и не се прилепва или заплита никъде.

Проверете регулатора на опъване на горната нишка.

2

Иглата трябва да бъде сменена, тъй като тя е най-уязвимата част от шевната машина. Тя често страда от неправилно зареждане или неправилна употреба на машината (отпиване на материал при шиене, несъответствие на иглата с материала, който се шие и др.). Не забравяйте да поставите нови игли и да изхвърлите старите. Никога не използвайте повредени игли.

3

Обърнете внимание на качеството на нишката, която шиете. Проверете ги за издръжливост. Добрите нишки трябва да са достатъчно здрави. Погледнете ги: нишките трябва да са еднакви по дебелина и върху тях не трябва да има възли. Обърнете внимание на дебелината на нишките, те може да не са подходящи за вашата шевна машина. Като правило препоръките за използването на нишки са написани в инструкциите.

4

Почистете машината. Често причината за неизправността е замърсяването на устройството на совалката и двигателя на тъканите. След като прочетете, не забравяйте да капете всички подвижни фуги с масло.

Обърнете внимание

Ако не можете да отстраните проблема, не хващайте отвертка и се опитвайте да промените настройките на машината отвътре. Това трябва да се направи от специалист. Ремонтът след аматьорска намеса е много по-скъп.

Полезни съвети

Почиствайте и смазвайте редовно шевната си машина.