Logo decormyyhome.com

Отслабване на нещата: защо е толкова важно в живота ни

Отслабване на нещата: защо е толкова важно в живота ни
Отслабване на нещата: защо е толкова важно в живота ни

Видео: Пристрастени към социалните мрежи! FOMO 2024, Юли

Видео: Пристрастени към социалните мрежи! FOMO 2024, Юли
Anonim

Важно е да разберете, че задръстването е завладяващ процес и не бива да се страхувате от него. Да се ​​отървете от всичко в живота си, става само по-лесно. Понякога голям брой неща остават бездействащи и не ви носят абсолютно никаква радост. Това обаче се случва не само с нещата, но е важно да започнете със средата си, където прекарвате по-голямата част от живота си.

Image

Инструкция за употреба

1

Така че, с осъзнаването на важността да се отървете от ненужните неща, първо трябва да изберете областта, в която ще, така да се каже, ще почистите. Вземайки торбата за боклук, минете през тази зона, като едновременно инспектирате и събирате повърхностни отпадъци. Например празни бутилки, опаковки за бонбони, чекове, вестници и списания от стария брой.

2

Обърнете внимание на счупените неща. Предмети, които се използват директно от вас, например, чиниите трябва да бъдат изхвърлени. Ако очаквате да поправите някой счупен предмет, но не го направите през последните 2 месеца, също го изхвърлете.

Image

3

На следващо място, психически подразделете тази област на по-малки. Започнете с горните рафтове и стените. На горните рафтове най-често се натрупват неща, които се използват много рядко или изобщо не се използват. Важно е да разграничите неща, които просто не се нуждаят от постоянна употреба от тези, които са ненужни специално за вас, защото за всеки човек наборът от необходими елементи е уникален. Подобни неща са важни, за да намерите аналози, ако наистина биха могли да бъдат полезни. След това изберете едно от двете и премахнете ненужното. Например, нов комплект ястия напълно ще замени този, който използвате в момента.

Image

4

Стените са много лесни. Когато окачите нещо по стените, то просто се слива с общия фон. Старите календари, бележки, картини и други атрибути на интериора, които изобщо не ви носят радост, трябва спешно да бъдат премахнати. Не се страхувайте да се разделите със собственото или чуждото творчество. Ако това наистина е важно нещо - поставете го в специална кутия или подарък.

5

След това преминете към други мебели. Тук организаторите могат да влязат в игра, ако вече сте имали опит с тях. Важно е да не злоупотребявате с тях, в противен случай те също ще се превърнат в боклук, без което бихте могли да се справите. За всяко нещо, което предизвика вашето подозрение, задайте въпроса: „Мога ли да направя без него?“, „Използвал ли съм това нещо през последните 2 месеца?“, „Принася ли ми щастие?“ и други. Това ще помогне най-накрая да се уверим, че е безполезно или, обратно, да започнете да го използвате отново.

Image

6

Обърнете особено внимание на вашия гардероб. Разделете дрехите по сезони и ги организирайте с торбички или кутии. След като започнете със сезона, който ви очаква на улицата, започнете да се съсирвате. Използвайки горните въпроси, трябва да разделите от какво се нуждаете и от какво трябва да се отървете. Преминавайки от един сезон в друг, не забравяйте за обувките и свързаните с тях аксесоари.

7

След като сте натрупали куп ненужни неща за вас, започваме да ги разпространяваме. Взимаме кутии или пакети, които ще разделим на три групи: „изхвърлете“, „продайте / дайте“ и „мислете“. Изненадващо, когато rasplumyvaniya можете да намерите много използваеми неща и да ги продадете, дайте както нови, така и стари неща, защото със сигурност има хора, които се нуждаят от тях. Основното нещо е да не забравяте за тяхното съществуване и да действате незабавно.

Image

8

Този процес може да отнеме няколко седмици, основното е, че трябва да сте наясно какво правите. Не спирайте на половината път, но знайте мярката. Ако някои неща просто ви обърнаха очите, тогава ги отстранете от погледа. Може би известно време по-късно ще ги откриете от друга страна.

Обърнете внимание

Най-важното е положителното отношение. Не се щадете от факта, че трябва да се разделите с някои неща, а просто се радвайте, че сте ги имали. Не можете да получите нещо без да дадете в замяна, така че се отървете от ненужните неща без съжаление и тъга.

Също така, не се стремете да налагате процес на задръстване на вашето домакинство. Трябва да стигнете до това съзнателно и с разбиране.

Полезни съвети

Мантия в определено време. Прекарвайте по 15-20 минути на ден и не отлагайте с освобождаването на ненужни неща.

Винаги започвайте да почиствате отгоре. Ако миете пода и след това започнете да избършете горните рафтове, тогава това просто няма да има смисъл.

Изхвърлете боклука. Най-простото нещо е събирането на отпадъчна хартия, но колко полза.

Разбирайте по-често нещата си, за да знаете винаги какво имате и не забравяйте да го използвате.

Мотивирайте се. Хубаво е да се почувствате като герой след добро почистване и да получите награда.