Logo decormyyhome.com

Шифер от естествен камък: описание, свойства, приложение

Шифер от естествен камък: описание, свойства, приложение
Шифер от естествен камък: описание, свойства, приложение

Видео: Как отличить подделку драгоценных камней простой способ дома 2024, Септември

Видео: Как отличить подделку драгоценных камней простой способ дома 2024, Септември
Anonim

Шистовата скала се характеризира с почти успоредно разположение на своите ламелни или удължени минерали, които имат способността да се разделят на тънки плочи. Те се делят на кристални и глинени.

Глинов шисти

Това е твърда глинеста скала с естествено изграждане на шисти, зеленикава, червеникава, черна, тъмносива. Този вид шисти се среща в много древни геоложки находища. Това е глина, модифицирана и уплътнена от по-късни метаморфни процеси и налягане.

В хомогенна маса от шисти често се раздават зърна от варовиков шпат, венички от кварц и кристали от серен пирит. Под микроскоп можете да видите и рутиловите игли, листата от слюда и по-рядко срещаните минерали.

Според минералогичния състав се различават физичните свойства и структура на шисти:

- проникнати от пирити и въглеродни вещества - алуминиеви шисти;

- богата на въглеродна материя - рисуващ шисти;

- обогатен със силициев диоксид - шлайфащ шисти;

- убождане на дълги стълбове - шисти;

- шисти;

- покривен шисти.

В Русия най-полезните технически сортове шисти са известни в провинция Олонец, Урал, Кавказ и Украйна.

Глинените шисти се използват като шисти, покривни и облицовъчни материали.

Кристален шисти

Това име е общоприето за група от регионално метаморфозирани скали. Те имат пълна кристална структура.

Шистите са представени само от минерали с тъмен цвят или кварц, или фелдшпатове. Кристалните шисти се използват като огнеупорни суровини, както и като строителен материал.

приложение

Шиферът, или както често го наричат, естественият шифер е естествен материал, който се използва в строителството от Средновековието.

Шиферът е доста различен камък по отношение на свойствата и външния вид. Ето защо с негова помощ можете да създадете необичаен интериор. Често кристалният шисти се използва в строителството, където се използва като покривен материал и за производството на облицовъчни материали.

Използването на плочи като строителен материал се приема не само поради лекотата на обработка и достъпността на камък, но и защото перфектно влияе на човешкото тяло.

Сградите, използвани при изграждането на шисти от нефт, се превръщат в истинско лечебно заведение за жителите им: камъкът лекува много нервни разстройства, помага за облекчаване на безсънието, повлиява благоприятно емоционалното състояние и облекчава нервното напрежение и стреса.

Шиферът е подходящ за почти всички зодиакални знаци, с изключение на Козирог и Овен. Най-благоприятният камък са Рак и Риби.