Logo decormyyhome.com

Как да почистите дрехите от силикон

Как да почистите дрехите от силикон
Как да почистите дрехите от силикон

Видео: Гипсовые Формы Для Литья Силиконовых Приманок.ЧАСТЬ 1.Молд из Силикона.Литье Силиконовых Приманок. 2024, Септември

Видео: Гипсовые Формы Для Литья Силиконовых Приманок.ЧАСТЬ 1.Молд из Силикона.Литье Силиконовых Приманок. 2024, Септември
Anonim

Силиконът се използва широко в домакинствата: например този уплътнител се използва за уплътняване на пролуки между банята и стените, с които влиза в контакт, за фиксиране на плочки и др. Но често след работа със силикон върху дрехите остават петна от този уплътнител. За щастие дрехите могат да бъдат почистени от силикон.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако петното беше заложено наскоро и нямаше време да изсъхне, отстраняването му е съвсем просто. Внимателно издърпайте областта на дрехите, където е било поставено петното, но внимавайте, защото като стегнете тъканта, можете да прекалите и да разкъсате продукта. Ако всичко е направено правилно, опъвайки се, уплътнителят ще се превърне в тънък филм, с който лесно можете да свалите дрехите си.

2

Студът помага да се справите със сухия силикон. Поставете нещото, оцветено с уплътнител, в найлонов плик и изпратете този „пакет“ във фризера за 3-5 часа. След това внимателно разтегнете частта от продукта, в която е поставено петното, и отстранете силиконовия филм от тъканта.

3

Използвайте измиване, предназначено за премахване на пяна. Нанесете този продукт върху кърпа с петно ​​от уплътнител и изчакайте, докато изсъхне. След това внимателно отстранете образувания тънък филм с нокътя (силиконът ще бъде отстранен заедно с измиването) и измийте дрехите с прах за пране. Този метод за премахване на уплътнител от тъканта е добър, тъй като след процедурата няма следи по дрехите.

4

Разтворителят е ефективен в борбата със силикона. С помощта на памучен тампон нанесете този продукт върху петно, поставено върху силикон, покрийте тази зона с чиста кърпа и я гладете с гореща ютия. Ако е необходимо, процедурата може да се повтори.

5

Нанесете малко растително масло върху петното от уплътнителя и оставете за няколко минути. През това време маслото трябва да разтвори силикона. След това измийте продукта в топла вода с помощта на почистващ препарат.

Обърнете внимание

Спазвайте мерките за безопасност, когато премахвате силиконови петна от дрехи с химикали: ако попаднат на кожата ви, те могат да причинят химическо изгаряне.

Полезни съвети

Когато миете дрехи, които са били оцветени със силикон, добавете 1-2 с. Л. Към сапунения разтвор. сода за хляб.