Logo decormyyhome.com

Как да защитим хляба от огън

Как да защитим хляба от огън
Как да защитим хляба от огън

Видео: Egg Toast Sandwich‼#shorts 2024, Юли

Видео: Egg Toast Sandwich‼#shorts 2024, Юли
Anonim

Опазването на реколтата на хляба и предпазването му от огън е основната задача на селскостопанската индустрия. Поради неспазване на правилата за пожарна безопасност, небрежност, небрежност стотици хектари отглеждан хляб се изгарят годишно.

Image

По-голямата част от пожарите възниква поради неизправност в горивната система на жътварна техника, електрическо оборудване, отсъствие на искроуловители на комбайни и небрежно боравене с огън.

Липсата на пожарогасители, пожарогасителна техника, умения за бързо реагиране и гасене на възникналия пожар е причината, която води до бързото разпространение на пожара.

Още преди началото на кампанията за прибиране на реколтата ръководителите на ферми трябва да се погрижат за противопожарните мерки. На първо място е необходимо да се обърне специално внимание на работоспособността на оборудването и да се оборудва с всички необходими пожарогасителни средства. Изпълнете подробни инструкции за операторите на машини относно процедурата за действие по време на пожар

На комбайна трябва да бъдат монтирани два пожарогасителя, две лопати и две крекери. Същото оборудване трябва да бъде осигурено за коли, пристигащи за зърно. На трактора се монтират и големи трактори с вода. На места за съхранение на зърно, на токове, полеви мелници е необходимо да се провери цялото оборудване, предназначено за противопожарно действие, и да се назначи лице, отговорно за пожарната безопасност.

Веднага щом хлебните маси достигнат зрялост на восъка, всички полета трябва внимателно да бъдат отрязани и разорани с 4 метра. Освен това, за да се защити реколтата от огън, е рационално да се разделят големи полета на отделни секции, като се правят осемметрови откоси между тях.

Около полетата около периметъра трябва да се поставят щитове с предупредителни знаци за забраната на пушенето и използването на открит огън. По време на прибирането на реколтата е строго забранено изгарянето на остатъци от стърнища и реколти.

Комплексните мерки за предотвратяване на пожари и стриктното спазване на правилата за пожарна безопасност ще помогнат за запазване на цялата реколта на посевите от пожар.

За нарушаване на правилата за пожарна безопасност по време на кампанията за събиране на реколтата се налагат административни глоби в размер на 200 хиляди рубли, за физически лица - 15 хиляди рубли.