Logo decormyyhome.com

Колко често е необходимо да сменяте ежедневни елементи

Колко често е необходимо да сменяте ежедневни елементи
Колко често е необходимо да сменяте ежедневни елементи

Съдържание:

Видео: PLANTED AQUARIUM MAINTENANCE - IN-DEPTH TUTORIAL FOR BEGINNERS 2024, Юли

Видео: PLANTED AQUARIUM MAINTENANCE - IN-DEPTH TUTORIAL FOR BEGINNERS 2024, Юли
Anonim

Някои предмети от ежедневната употреба могат да бъдат вредни, ако се използват много по-дълго. Всяка домакиня трябва да знае периода на използване на предмети за лична хигиена, кърпи и спално бельо.

Image

четка за коса

Мнозина пренебрегват факта, че гребенът трябва да се почиства всеки ден от косата и остатъците от стилизиращи продукти, както и да се измива със сапун или шампоан няколко пъти седмично. Но дори и при тези правила гребенът не трябва да се използва повече от 6 месеца. Ако гребенът е направен от дърво, тогава не повече от 3 месеца. През този период зъбите се увреждат и нараняват косъма, което ги прави по-чупливи и скучни.

Четки за грим

По ръцете се натрупват много бактерии, които могат да навлязат в порите при нанасяне на грим, причинявайки дразнене. Затова те трябва да се дезинфекцират поне веднъж седмично, да се изсушават старателно и да се сменят веднъж месечно.

четка за зъби

Първите признаци, че е време да изпратите четката в кошчето - деформирани четинки. И проблемът тук изобщо не е в естетиката и външния вид на темата. Извитата четина може да нарани венците, а пукнатините в тях могат да натрупат бактерии. Но дори и идеалната четка трябва да се смени три месеца след началото на употребата.

ръкойка

Гъбите за душ подлежат на подмяна веднъж месечно, но кърпи от всякакви материали издържат по-дълго - 3-5 месеца. При редовна дезинфекция и правилна употреба можете да ги използвате в продължение на шест месеца. Грижата е съвсем проста: гъбите и кърпите трябва да бъдат старателно измити преди и след употреба, като елиминират замърсяванията и сапуна. Препоръчително е да изсушите в окачена форма, без контакт с повърхността на банята или рафтовете.

маратонки

Но почти всеки пренебрегва този момент. Домашните чехли, използващи материални материали, трябва да бъдат сменени след шест месеца. Факт е, че потта и мръсотията се натрупват в тъканта, дори когато тя редовно се почиства. При продължителен контакт на краката с такава тъкан се появява неприятна миризма и гъбички по ноктите.

Спално бельо

Пот, прах и мъртви кожни клетки се натрупват върху чаршафи и възглавница. Не много хубав комплект и не много здравословен. Затова трябва да сменяте дрехите си поне веднъж седмично.

Кърпи за баня

По правило кърпите за баня са много плътни и големи, така че не изсушават добре при стайна температура. След употреба те трябва да бъдат окачени на специална сушилня, като внимателно изправите всички гънки. Те трябва да се сменят поне веднъж седмично. Що се отнася до кърпи за лице и ръце - сменяйте ги на всеки 3-4 дни. Много домакини са заменили кърпи за ръце с такива за еднократна употреба.

Кухненски кърпи

Всичко, което влиза в контакт с храната, трябва да бъде възможно най-чисто. Така че кърпите за кухнята трябва да се мият на всеки 2-3 дни. Платовете трябва да се мият или дезинфекцират всеки ден.