Logo decormyyhome.com

Няколко идеи за използване на кафе основа

Няколко идеи за използване на кафе основа
Няколко идеи за използване на кафе основа

Видео: Учим Photoshop за 1 час! #От Профессионала 2024, Юли

Видео: Учим Photoshop за 1 час! #От Профессионала 2024, Юли
Anonim

Оказва се, че останалата кафе основа може да се използва не само за разказване на късмета. В домакинството тя може да намери и много полезни приложения. Ето няколко от тях.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, кафената основа може да се използва в домашната козметология. Например като ексфолиращ скраб. Той перфектно премахва мъртвите кожни клетки. Просто нанесете сгъстителя върху кожата, масажирайте нежно и след това изплакнете с вода. Освен това кафената основа не само помага да придадете на косата си блясък и мекота, предпазва ги от изпадане и чупливост, но също така облекчава пърхота. Разтрийте кафената основа в скалпа, след това нанесете по цялата дължина на косата, задръжте за 10-15 минути и изплакнете с топла вода. Имайте предвид, че кафената основа може да добави нотка на цвят към косата ви.

2

Кафената основа премахва миризмите. Зашийте малка торбичка от двуслойна марля и поставете суха кафе основа в нея. Поставете торбата на проблемно място: хладилник или шкаф и неприятните миризми ще изчезнат. Също така кафената основа може да премахне неприятните миризми от ръцете, например от рибата. Просто разтрийте кожата си по ръцете и измийте ръцете си.

3

Кафената основа може да се използва като почистващо средство за отстраняване на различни замърсители от повърхностите. Ако остатъците от храна са се залепили за чиниите и не са отстранени с гъба, опитайте да ги почистите с кафе основа. Също така, можете да почистите земята с казани и тигани.

4

Интересното е, че мравките не понасят миризмата на кафе. Ако имате тези насекоми у дома, поръсете кафената основа в техните местообитания.

5

Кафената основа съдържа различни минерали и витамини, така че може да се използва като отличен тор. Разбира се, ако имате градина, тогава ще ви трябва много гъста, но за стайни растения, най-вероятно, точно така.

Ecosalon