Logo decormyyhome.com

Как да почистите козина от лисица

Как да почистите козина от лисица
Как да почистите козина от лисица

Видео: Гора самоцветов - Кот и Лиса (The cat and the fox) Русская сказка 2024, Юли

Видео: Гора самоцветов - Кот и Лиса (The cat and the fox) Русская сказка 2024, Юли
Anonim

Палтите от арктическа лисица имат зашеметяващ външен вид. В допълнение, благодарение на дългата купчина, тази козина запазва топлината перфектно. Кожусите от лисица са мръсни по време на чорапи. Можете да премахнете прости петна у дома.

Image

Ще ви трябва

Грис, картофено нишесте, амоняк, сол, водороден прекис, шампоан, пшенични трици.

Инструкция за употреба

1

Козината от лисица може да се почисти с грис или картофено нишесте - те ефективно премахват замърсяванията. Разстелете продукта върху равна повърхност и поръсете с адсорбент. Налейте вода в бутилка със спрей и напръскайте върху козината. След това разтрийте обилно с ръце или мека четка. Оставете за известно време, така че козината да е напълно суха. В края разклатете козината и срешете косата с гребен с редки зъби.

2

За да премахнете мазните петна от лека козина, пригответе следното решение. Вземете 500 мл вода, 1 чаена лъжичка амоняк и 3 чаени лъжици трапезна сол. Навлажнете с четка или мека кърпа в продукта и обработете замърсените участъци от козината. След това почистете с чиста вода и подсушете козината. Комбинирайте купчината с рядък гребен с тъпи зъби.

3

В равни пропорции смесете трапезен оцет с етилов алкохол и топла вода. Намокрете гъбата с пяна в разтвора и нанесете с четка козината на купчина.

4

С помощта на водороден пероксид можете да почистите светлата козина и да се отървете от жълтостта. Напръскайте го по цялата повърхност на козината и оставете да изсъхне напълно.

5

Поставете много прашна козина върху влажен бял лист. На следващо място, вземете пръчка и внимателно нокаутирайте козината. Всички прах и суха мръсотия ще останат върху тъканта, а коженото палто ще стане като ново. Окачете дрехи на закачалка за палто и изсъхнете напълно.

6

В метален съд загрейте пшеничните трици. Поставете коженото палто върху равна повърхност и поръсете купчината с трици. Разтрийте козината с ръце или четка. След това използвайте прахосмукачка, върху която трябва да поставите малка дюза, и разклатете продукта.

7

Разредете 1 супена лъжица шампоан за коса в 250 мл топла вода. Накиснете тампон от памук или марля в разтвора и намажете козината по посока на растежа на купчината. След това избършете с влажна пяна гъба или кърпа. Закачете палтото на закачалката и оставете да изсъхне при стайна температура.