Logo decormyyhome.com

Как да възстановим пуловер

Как да възстановим пуловер
Как да възстановим пуловер

Видео: Ударение неударен гласен 2024, Юли

Видео: Ударение неударен гласен 2024, Юли
Anonim

Практичните и елегантни пухени продукти отговарят на изискванията на съвременната демократична мода. Надолу и перо остават популярни пълнители за якета и палта, тъй като те са проектирани да защитават от студа. Въпреки това, при неправилна грижа, те бързо се сриват, дрехите стават по-тънки и могат да се покрият с бели петна. За да възстановите пухеното яке, можете да го дадете на химическо чистене или да се опитате да се справите сами.

Image

Ще ви трябва

  • - препарат за пухено яке;

  • - гъба или четка;

  • - топла вода;

  • - автоматична пералня;

  • - 3-4 топки за измиване на якета (топки за тенис);

  • - химическо чистене (ако е необходимо).

Инструкция за употреба

1

Отстранете всякакви замърсявания от пухеното яке. Първо трябва да премахнете петната ръчно, като използвате топъл сапунен разтвор и гъба с пяна. Като опция е подходяща ленена четка с мека купчина. След първото почистване продуктът може да се превърта в автоматична пералня.

2

Закрепете всички ципове и копчета на дрехите и след това го обърнете отвътре навън. Настройте машината в деликатен режим, измийте при температура на водата не по-висока от 30 градуса. Важно е да изберете правилния препарат за измиване на пухеното яке. Практиката показва, че праховете за пране са лошо измити от мекия пълнител. Дори след няколко изплаквания върху тъканта могат да се появят петна.

3

Купете специален измиващ гел, като домашната фабрика "Продукти за измиване на продукти от пух и перо" ProfChem или вносни аналози Daunen Wash Hey Sport и Down Wash & Clean. Точно следвайте съветите на производителя относно опаковката. Такива домакински химикали са проектирани, като се вземат предвид характеристиките на изолацията - тя запазва мастното покритие от естествен пух и го предпазва от търкаляне.

4

Изпълнете изплакването поне два пъти, за да измиете напълно остатъците от сапунена пяна от пухкави дрехи. Ако артикулът е бил измит неправилно и вече има белезникави петна, превъртете през дрехите в автомата, без да добавяте гел за измиване.

5

Не забравяйте да изсъхнете и да навиете пухеното яке в машината в нежен режим от 800-1000 оборота. Поставете предварително 3-4 бара за тенис с бял цвят в барабана (от жълто светлата тъкан може да стане боядисана). Някои производители на надолу продукти поставят в комплект набор от специални пластмасови топки с меки шипове. Тези прости устройства побеждават пух и му помагат да се разпределя равномерно в продукта.

6

Закачете измитото яке на топло място, най-добре - до нагревателя. Вашата задача е да изсушите външното си облекло възможно най-бързо (за няколко дни), така че изолацията да не започне да гние поради натрупана влага. По време на процеса на сушене постоянно сменяйте позицията на якето или палтото върху линията на дрехите. На всеки половин час извадете продукта и старателно бийте като възглавница.

7

Ако има забрана за миене върху етикета на надолу яке, има само един изход - дайте го на химическо чистене. Съвременните домакински услуги използват индивидуално подбрани програми за почистване и специални химикали. В допълнение, облеклото се третира с антистатични и ароматни добавки. Цени за почистване на пухени якета средно - от 500 до 800 рубли (за 2012 г.); цената на услугата често зависи от качеството на продукта. За да не разваляте любимите си дрехи, не забравяйте да съберете информация за производствения процес в химическите препарати на вашия град и да получите препоръки на клиентите.

Обърнете внимание

Никога не накисвайте продукта от пух и перо, не превишавайте оптималната температура на пране. Не се препоръчва използването на балсами за изплакване - те заплашват с петна по горната тъкан. Когато съхранявате дрехи, уверете се, че изолацията не е плътно компресирана.

Полезни съвети

Ако искате леко да освежите пухеното яке, не го мийте напълно. Почистете видимите замърсявания с четка или гъба и измийте горната част. По правило изолацията се поставя във водоустойчиви торби. Предната тъкан на якето (палтото) също е устойчива на влага, така че този метод на почистване не вреди на пухения продукт.

Как да се грижим за пух