Logo decormyyhome.com

Как да почистите палто от изкуствена кожа

Как да почистите палто от изкуствена кожа
Как да почистите палто от изкуствена кожа

Видео: Как да различим обувките от изкуствена кожа от обувките от естествена кожа? 2024, Септември

Видео: Как да различим обувките от изкуствена кожа от обувките от естествена кожа? 2024, Септември
Anonim

Изкуствените кожени палта са в голямо търсене. Те се различават по разумна цена и доста атрактивен външен вид. С течение на времето върху продукта могат да се появят петна и мръсотия. Преди да носите любимото си кожено палто на химическо чистене, опитайте да го почистите сами.

Image

Ще ви трябва

  • - рафиниран бензин;

  • - картофено нишесте;

  • - прах за пране;

  • - дървени стърготини;

  • - лимонов сок;

  • - течен сапун.

Инструкция за употреба

1

Мазните петна от изкуствена кожа могат да бъдат отстранени с каша от рафиниран бензин и картофено нишесте. Поставете масата върху замърсената зона на козината и разтрийте. Оставете за малко и четкайте. Ако петното е старо, тогава ще трябва да повторите процедурата. Преди да използвате този метод, опитайте продукта в незабележима зона на продукта. Ако козината не е променила свойствата си, можете спокойно да я използвате.

2

Поръсете продукта от изкуствена кожа с малки стърготини, които можете да закупите в зоомагазина. След това го намажете с четка. Така премахвате натрупания прах и сухата мръсотия. Стърготината може да бъде заменена с мокър грис.

3

В топла вода разредете течен сапун или шампоан за домашни любимци. Изсипете разтвора в бутилката със спрей и напръскайте върху козината. След това избършете продукта и го изсушете. Когато козината е напълно суха, срешете купчината с рядък гребен с тъпи зъби.

4

Разстелете бял, влажен лист върху равна повърхност. След това сложете коженото палто надолу и чукнете козината. Така ще се отървете от праха, натрупан в купчината. Тя ще остане на тъканта. Окачете дрехите на раменете си.

5

Нещо, изработено от изкуствена кожа, може да се пере в пишеща машина. Задайте нежно или ръчно пране без завъртане. Допуска се максимална температура от 45 ° C и препарат за вълна или коприна. След това окачете дрехите на раменете над ваната. Оставете коженото палто в това положение, докато изсъхне напълно. Комбинирайте купчината с гребен с рядък зъб.

6

Вземете в равни пропорции лимонов сок и топла вода. Навлажнете четка или гъба в този разтвор и почистете козината. След това окачете коженото палто, за да изсъхне и срешете купчината. Лимоновият сок може да промени цвета на продукта, затова проверете продукта на незабележимо място. Не използвайте ацетон или оцетна киселина за почистване на изкуствена кожа.