Logo decormyyhome.com

Как да купуваме изгодно продукти: пазари, супер и хипермаркети

Как да купуваме изгодно продукти: пазари, супер и хипермаркети
Как да купуваме изгодно продукти: пазари, супер и хипермаркети

Съдържание:

Видео: Как да се направи Вашият собствен iPhone 7 от драскотина за $ 10 части възстановяване 2024, Юли

Видео: Как да се направи Вашият собствен iPhone 7 от драскотина за $ 10 части възстановяване 2024, Юли
Anonim

Купуването на храна е задължително. Те взимат прилична сума от бюджета, но ако изберете правилния, можете да спестите много. Днес има възможност за закупуване на различни места, което означава, че трябва да помислите какво и къде е по-добре да вземете.

Image

Много е лесно да спестите 10% от продуктите; не е нужно да мислите дълго за това. Но ако искате да похарчите 30-40% по-малко, тогава ще загубите известно време, защото подобен вариант се получава, ако търсите необходимите отстъпки, което означава, че ходите да пазарувате на различни места.

Как да спестите пари в хипермаркет

Големите магазини има в различни градове. А офертите за много продукти са много примамливи, защото редовно се провеждат специални цени и промоции. Но минусът на такива магазини е много красиви и безполезни неща, които се купуват между нещата и тогава те не са необходими. За да не ги придобиете, има няколко тайни.

Направете списък с подходящите продукти предварително. Не преди да пазарувате, а след ден-два. В същото време проверете съдържанието на хладилника и шкафа. Помислете предварително какво ще готвите и след това се придържайте към написаното в магазина.

Обърнете внимание на марки от собственото си производство. Много магазини създават своите продукти. И, може би, те не се рекламират или нямат специална опаковка, но са много по-евтини от аналозите.

Обърнете внимание на запасите, но купете нещо само когато наистина ви е необходимо. Можете да разберете за отстъпките на уебсайта на магазина, така че не бъдете твърде мързеливи и гледайте напред. И ако можете да влезете в 2 големи магазина, посетете ги, защото нещо ще бъде по-изгодно в едно, а нещо в друго.

Спестяване на пазара

Пазарът днес може да е по-евтин или да е по-скъп от магазина. Но това е място за пазаруване. Когато купувате зеленчуци или месо, говорете с продавача. С голяма степен на вероятност той ще ви предложи отстъпка. Има и бонуси, когато купувате голямо количество, например торбичка захар или брашно. Значителни спестявания, защото не е нужно да преплащате за тегло и опаковки.

На пазара можете да закупите малко количество стоки. Претеглени зърнени храни, бисквитки, сладки и много други също са удобни. Ако знаете, че много килограм за вас, вземете по-малко. В същото време продуктите няма да изчезнат, а парите ще бъдат спестени в портфейла.

Купете пълно пиле или месо, а не кайма. Вие сами можете да го нарежете и да го сортирате във форми. В този случай, отново, не преплащайте за тези манипулации. Разликата между целия труп и обработения може да бъде до 30%.