Logo decormyyhome.com

Внимание: петна от ръжда

Внимание: петна от ръжда
Внимание: петна от ръжда

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Септември

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Септември
Anonim

Може да има няколко причини за образуването на петна от ръжда върху дрехите: от вода, контакт с ръждив метал или дори монета, забравена в джоба ви. Не се разстройвайте по този въпрос, защото връщането на любимото ви нещо в чист вид не е толкова проблематично, колкото изглежда на пръв поглед.

Image

Лимоновият сок е естествен избелващ продукт, който е доста внимателен дори за деликатните материи. Смесете го на равни части със студена вода. Потопете замърсената зона от дрехи в получения разтвор и изчакайте половин час. След това потърсете петна от ръжда. Ако не, изплакнете продукта в студена вода. В противен случай повторете процедурата. Накрая измийте дрехите с прах за упорити петна.

За да премахнете бързо петна от ръжда, издърпайте кърпата върху тенджера с вряла вода. Налейте лимонената киселина в увредената зона. Задръжте в това положение за 5-10 минути и изплакнете в студена вода. Ако продуктът не може да бъде почистен след първия път, повторете процедурата от началото.

Има още един доста ефективен начин за премахване на петна от ръжда. За да направите това, пригответе гъста паста, състояща се от трапезен оцет и трапезна сол. Нанесете го върху петното с щедър слой и оставете за 30-40 минути. След това изплакнете третираната зона със струя студена течаща вода.

Ако народните методи не успеят да върнат дрехите в първоначалния им вид, използвайте промишлени домакински химикали. Съвременните производители произвеждат огромен брой средства за отстраняване на петна, които могат да се справят със задачата, без да повредят материала. Преди употреба не забравяйте да прочетете инструкциите. Не забравяйте, че не се препоръчва премахване на петна от ръжда с белина.