Logo decormyyhome.com

Предимствата на мебелите от бор

Предимствата на мебелите от бор
Предимствата на мебелите от бор

Видео: Зачистка швов под покраску. Изготовление мебели. 2024, Юли

Видео: Зачистка швов под покраску. Изготовление мебели. 2024, Юли
Anonim

Първото дърво за мебели беше бор. В старите времена от него са се изграждали къщи, инструменти и дори лодки. Видовете дървесина по това време са били достатъчни, но много майстори предпочитали бор, тъй като се досещали за неговите свойства.

Image

Инструкция за употреба

1

Смолата, различни етерични масла и соли, съдържащи се в младите борови издънки, правят тази дървесина невероятно лековита. Затова леглата, направени специално от това дърво, имат ароматерапевтични свойства, те правят човешкия сън здрав и имунитетът здрав.

2

От древни времена съществува вярване, че борът е дърво на знанието, поради тази причина училищните и работните мебели трябва да се правят от тази порода. Смята се, че е в състояние да помогне за фокусирането, да се концентрира, когато е необходимо. Борът може да облекчи стреса, напрежението и дори депресията, причинени от дългия упорит труд или учене. Предците предполагали, че ако човек дойде в борова гора и остане в нея през нощта, то на сутринта със сигурност ще събуди съвсем различен човек, отпочинал и освежен, пълен с жизненост.

3

Жителите на Китай и Индокитай наричат ​​това дърво безсмъртно и вярват, че то може да привлече звезди. И основното му свойство според тях е да носи късмет и просперитет.

4

Такива мебели са особено полезни за хора, страдащи от респираторни заболявания, като борът има антисептични, бактерицидни и дезинфекционни свойства.