Logo decormyyhome.com

Калъфи за ъглови дивани: от простота до лукс

Калъфи за ъглови дивани: от простота до лукс
Калъфи за ъглови дивани: от простота до лукс

Съдържание:

Anonim

Известно е, че почти всички мека мебел с течение на времето губят първоначалния си вид, включително и качеството на тапицерията. Например, любимият ви ъглов диван, който се намира директно пред телевизора и който е любимо място в хола за всички членове на семейството, за съжаление, също ще загуби предишната си красота и привлекателност с течение на времето. Но въпреки това си струва да помислите как това може да се избегне.

Image

Решението на проблема с тапицерията

Ако това е обикновен диван, тогава този проблем се решава достатъчно бързо. Например, можете да поставите върху него обикновена покривка или одеяло, такива неща няма да позволят тапицерията да се повреди и по този начин да удължи експлоатационния й живот. Ако диванът е ъглов, решаването на проблема с пораженията става малко по-трудно. В тази ситуация обаче има начини да се поддържа презентабелен вид на мебелите.

Продукти като калъфи могат да предпазят тапицерията на ъглов диван от преждевременно износване. Друг вариант за защита могат да бъдат специални покривки, предназначени за този тип мебели. Те се продават готови или пришити по поръчка и ако сте приятели с шевна машина, можете лесно да шиете такова покривало сами.

Калъфи за ъглови дивани: предимства и недостатъци

Покритията изглеждат страхотно на ъглови дивани, имат естетичен и представим външен вид. Те са оборудвани със специална затягаща еластична лента, която не им позволява да се плъзгат от дивана. Случаите имат много предимства, но има и недостатъци. Например, когато трябва да се постави диван, за да се направи легло от него, капакът трябва да бъде свален.