Logo decormyyhome.com

Защо ледът замръзва в хладилника

Защо ледът замръзва в хладилника
Защо ледът замръзва в хладилника

Съдържание:

Anonim

Проблем при използване на хладилници може да бъде образуването на големи количества сняг и лед в тях. Това силно пречи на спокойното им функциониране. Преди да се опитате да поправите такава неизправност, първо трябва да разберете причината за нейното възникване.

Image

Причините за замръзването на лед в хладилника могат да бъдат различни. Те трябва да бъдат определени в зависимост от това къде се образува ледът, а също и от някои други фактори. Разграждането трябва да започне едва след като е възможно да се разбере защо възниква образуването на лед.

Образуване на лед на гърба на устройството

Ледът в хладилника може да започне да се образува например поради причина, че ако сензорът за размразяване престане да работи както трябва. Когато задната стена е покрита със слой от сняг или лед, това означава, че размразяването или изобщо не се случва, или се извършва неправилно.

Фактът, че замръзването продължава 15 минути по стените на еднокомпресорния хладилник, показва правилната работа на сензора за размразяване, след което той се размразява за половин час. Работещият датчик на хладилник с два компресора трябва да задържа слана за 35 минути и да го стопи за същото време.

Една от най-често срещаните грешки при използване на хладилник е постоянно да слагате горещи съдове в него. Това значително влияе върху работата на сензора за размразяване и следователно на целия хладилник.