Logo decormyyhome.com

Защо розите във ваза бързо изсъхват

Защо розите във ваза бързо изсъхват
Защо розите във ваза бързо изсъхват

Съдържание:

Видео: Da tigela de papel-vaso-doce 2024, Юли

Видео: Da tigela de papel-vaso-doce 2024, Юли
Anonim

Розата е красиво и крехко цвете с нежен аромат. Някои жени обаче не обичат розите поради факта, че тези цветя изсъхват много бързо и губят своята привлекателност. Въпреки това, при правилна грижа, пресни рози могат да стоят във вазата поне 7-10 дни.

Image

Розите, поставени във ваза, изсъхват доста бързо. Понякога те губят красотата си за два до три дни, дори ако смените водата във ваза. Причините за това могат да бъдат много. Първо, неправилна грижа, лоша вода от чешмата и т.н. На второ място, цветята могат да бъдат застояли. Както знаете, най-големият доставчик на цветя за Русия е Холандия. Ето защо не е изненадващо, че цветята след дълъг транспорт са зашеметени и летаргични. Розите, които ни донасят от Холандия, понякога влизат в продажба само месец след среза.

Как да се грижим за рози

Ако искате подарък букет от рози, за да ви зарадва поне седмица, тогава ще трябва да се грижите за него всеки ден.

Седем правила, поради които цветята във вазата няма да избледнеят за една до две седмици:

1. Преди да поставите рози във ваза, отрежете долните листа. Ако листата са постоянно в контакт с вода, тогава във водата се появяват бактерии.

2. Стъблата трябва да бъдат отрязани под ъгъл. Тогава отрязаната повърхност ще бъде по-голяма, което означава, че цветята ще поемат повече вода. Подрязването на стъблата е по-добре под течаща вода.

3. Водата трябва да е чиста. Хлорираната вода от чешмата много бързо унищожава нежните цветя като рози. По-добре е да използвате филтрирана вода.

4. За да предотвратите появата на бактерии във вода, се препоръчва разтварянето на таблетка аспирин в нея. Киселината инхибира растежа на микроорганизмите.

5. Цветята се нуждаят от хранителни вещества. Добавете 20 грама захар към водата.

6. Сменяйте водата във вазата всеки ден.

7. Ваза с цветя трябва да се постави на хладно място (оптимална температура на въздуха +18

, +22 ° С). Директната слънчева светлина не е полезна за розите. Розите също изсъхват от чернови.