Logo decormyyhome.com

Плюсове и минуси на плотове от изкуствен камък

Плюсове и минуси на плотове от изкуствен камък
Плюсове и минуси на плотове от изкуствен камък

Видео: Полагане на облицовъчни плочи от естествен камък в/у предварително обработена основа 2024, Септември

Видео: Полагане на облицовъчни плочи от естествен камък в/у предварително обработена основа 2024, Септември
Anonim

Когато избирате плот, изработен от изкуствен камък, трябва да вземете предвид всички предимства и недостатъци на този материал. Например, ако повърхността ще се използва активно, по-добре е да изберете по-светъл цвят на материала, върху който драскотините няма да бъдат толкова забележими.

Image

Инструкция за употреба

1

Плотът трябва да бъде не само визуално приятен, но и удобен, функционален и издръжлив. Той е проектиран да гарантира безупречна чистота в стаята. Изкуственият (композитен) камък отговаря на всички тези изисквания. Поради факта, че няма пори, в които микробите могат да се натрупват и да се размножават, поддръжката на плотове, изработени от този материал, е много проста. Състои се в избърсване на повърхността с влажна парцал, всяка мръсотия може лесно да се отстрани без използването на абразивни вещества. Но използването им по никакъв начин няма да навреди на плота.

2

Изкуственият камък има много предимства. Сред положителните страни на работата на продуктите от този материал трябва да се отбележи тяхната безпроблемност. Композитният камък е направен от смес от различни компоненти и представлява платно с плътна структура, когато се нарязва, което не образува пукнатини, стружки или дървени стърготини. Следователно, този материал е лесно да се приспособи към всяка форма. Благодарение на това свойство на камък, плотовете са безшевни. Но ако измерванията са направени неправилно или е направена грешка при рязане, получената празнина може да бъде затворена със специална метална гайка.

3

Лесното инсталиране е още едно предимство на продуктите от изкуствен камък. Инсталирането на плотове няма да създаде трудности дори за тези, които нямат никакви умения в сглобяването на кухненски мебели. С подобни акрилни продукти има много повече проблеми. Трябва да се отбележи още един положителен момент на плотовете, изработени от изкуствен камък: цената му е много по-ниска от тази на дървени или акрилни.

4

Поради липсата на пореста структура, изкуственият камък не абсорбира влагата, следователно не набъбва, не гние, не се напуква. Всичко това осигурява още едно от предимствата му - издръжливост. Заслужава да се отбележи лекотата на ремонт на повърхността на плота. При механични повреди дефектите лесно се маскират с епоксидна смола. Разнообразието от цветове и модели на изкуствен камък е толкова голямо, че изборът става труден: всякакви плотове, изработени от този материал, са красиви и оригинални.

5

Въпреки масата на предимствата, тези продукти все още имат недостатъци. Първо, те не издържат на високи температури, така че горещите тенджери и тигани не могат да бъдат поставени на плотове. Второ, повърхността на изкуствения камък е доста лесна за надраскване. Такива дефекти са особено забележими на тъмните плотове. При това изкуственият камък губи от акрил, механичните повреди по който лесно се отстраняват чрез смилане.