Logo decormyyhome.com

Ivy: Характеристики за домашна грижа

Ivy: Характеристики за домашна грижа
Ivy: Характеристики за домашна грижа

Съдържание:

Видео: Домашна ружа. Пастилка в сушилнята. 2024, Юли

Видео: Домашна ружа. Пастилка в сушилнята. 2024, Юли
Anonim

Домашният бръшлян е едно от малкото декоративни растения, чиято родина е Европейският континент. Вкъщи бръшлянът се отглежда в продължение на много векове, като перфектно допълва интериора на всяка стая с непреклонната красота на нейните зелени, понякога сметанови или бели листа.

Image

За разлика от много други декоративни домашни растения, растящи в саксии на первазите на апартаменти и частни къщи, бръшлянът се използва главно като декор на жива стена. Това вечнозелено, катерещо растение изглежда страхотно в висящи саксии на закрито. Между другото, бръшляновата украса на външните стени на къщите, която предава някаква романтика на далечната средновековна архитектура, е не по-малко красива.

Грижа за бръшлян. Светлина, температура и поливане

Бръшлянът е фотофилно растение, обаче, той трябва да бъде поставен на онези места в стаята, които са защитени от пряка слънчева светлина. Разнообразните сортове бръшлян изискват по-интензивно осветление, отколкото растенията със зелени листа.

Бръшлянът е много устойчив на промени в околната температура и не се страхува дори от леки студове - до -5-7 градуса. Удобната лятна температура за това растение е 16-18 градуса. Можете да поливате саксията с бръшлян два пъти седмично, през зимата трябва да намалите поливането до веднъж.

Влажност, горна превръзка, почва

Стъблата и листата на бръшлян много обичат влагата, затова растението често трябва да се пръска с чиста вода при стайна температура. Особено растението се нуждае от влага през зимата, когато помещението се нагрява интензивно. Препоръчва се зимно пръскане на растението ежедневно. За допълнително насищане с влага може да се постави сандък с бръшлян в тава с мокри камъчета или експандирана глина.

За да подхранвате домашен бръшлян, по-добре е да използвате само специални минерални торове за декоративни растения. Храненето е особено важно в периода на активен растеж - през пролетта и началото на лятото. Правилната доза обикновено е посочена на оригиналната опаковка с тор.

Бръшлянът може да расте във всяка почва, но най-удобните за тях са почвите с високо съдържание на торф и глина. Ако е възможно, по-добре е да използвате готови почвени смеси, които можете да закупите във всеки магазин за цветя.