Logo decormyyhome.com

Преместване самостоятелно или с движеща се компания? Плюсове и минуси

Преместване самостоятелно или с движеща се компания? Плюсове и минуси
Преместване самостоятелно или с движеща се компания? Плюсове и минуси

Съдържание:

Anonim

Плановете се преместват в нов апартамент, но не знаете какъв е най-добрият начин да направите това: отделете няколко уикенда за това и спестете или възложите всичко? Отговаряме на точки, даваме няколко съвета. В статията обмисляме преместване в един и същи град. Междуградският транспорт е малко по-различна история.

Image

Самостоятелно преместване

Goodies

  1. След като се преместиш, знаеш точно какво и в коя кутия лежи (въпреки че понякога се случва и друго).

  2. Значителни икономии на пари.

минуси

  1. Прекарвате много лично време.

  2. Никой няма да обезщети за повреда на мебели или уреди.

  3. Не спестявате много, това е илюзия.

  4. Дори в случай на независим ход е необходимо да се привлекат, ако не изпълнители, то роднини или приятели и да се изразходват ресурсите им. И това не винаги е удобно.

Изчислете разходите

Колко можете да спестите, когато самостоятелно и с помощта на движеща се компания премествате едностаен апартамент?

1. Независимо.

Изчислихте количеството опаковка, купихте го, сложихте нещата в кутии, опаковахте телевизор, диван, шкаф за книги, но нямате достатъчно филм с мехурчета с въздух на огледалото, трябваше да изтичате след него до магазина. Прекарали сте няколко часа, подготвяйки всичко за износ. Много си уморен. Поръчахме газела с 2 товарача за 4 часа. При цените на една известна транспортна компания всичко това ще струва 8000 рубли (или 7999, за да бъдем точни).

2. С движеща се компания.

Цената на услугите включва опаковане на неща, съдове, демонтаж и опаковане на мебели, самия опаковъчен материал, последващо сглобяване на мебели. В същото време имате на ваше разположение: газела, 2 хамала за 6 часа (2 часа повече, отколкото при нормално транспортиране). Цената е 12 200 рубли.

Спестявате 4200 рубли. Значителна сума? Да не кажа, като се има предвид, че придвижването с движеща се компания не е само зареждане и доставка до място, а разглобяване, опаковане, сглобяване и гарантиране на безопасността на нещата.

Вижте пример за цената на реалното преместване на едностаен апартамент.

Image

Какво да избера?

Първо можете да изчислите предварителните разходи въз основа на цените на движещите се компании. Например, ако уебсайтът показва цени за услугите на един ангажиран специалист (през деня и нощта), разходите за наемане на мебелен микробус в зависимост от обема, разходите за напускане на MKAD и т.н. Но е по-добре да поръчате предварителна оценка на разходите от самата компания, за да не пропуснете важни подробности. По правило фирмите предоставят формуляр за поръчка, където се изисква да посочат всички необходими услуги: от предварителна доставка на опаковъчни материали до преместване на мебели, картини, рафтове в нов апартамент. Посочете колкото е възможно повече данни, както и напишете вашите желания, разкажете ни за преместването, прикачете снимка или опис на имота. Това е необходимо, за да може изчислението да е възможно най-точно.

Разберете по-подробно какви услуги са включени в избраната тарифа, както и отговорността за безопасността на нещата. Ориентирана към клиента компания трябва да има тази опция.

След като специалист изследва вашия имот, мениджърът определя необходимия набор от ресурси: броя на товарачите, обема на автомобила, работното време и други нюанси. Тогава той обявява цената на преместването.

Цената на услугите по време на преместването може да се промени само ако увеличите броя на превозваните артикули, промените адреса на преместването или просто изчакате няколко часа в трафика. Почти всички движещи се компании работят на час, ще трябва да плащате за допълнително време.