Logo decormyyhome.com

Декориране на къщата отвън: препоръчителни опции

Декориране на къщата отвън: препоръчителни опции
Декориране на къщата отвън: препоръчителни опции

Съдържание:

Видео: 22 Home's Curb Appeal Ideas “REMAKE” 2024, Септември

Видео: 22 Home's Curb Appeal Ideas “REMAKE” 2024, Септември
Anonim

Висококачествената и красива външна декорация позволява не само да подобри общия външен вид на къщата, но и й придава индивидуалност. В допълнение, много видове външна декорация ви позволяват да изолирате сградата, правейки живота в нея по-удобен.

Image

Външно покритие на тухлени къщи

Когато се изгражда тухлена сграда, външната декорация на стени започва вече в процеса на изграждане на къщата. В този случай могат да се използват тухли от различни цветове. С тяхна помощ можете първоначално да проектирате фасадата с най-сложните шарки. Моделите могат да бъдат създадени като двуцветни или многоцветни, защото сега на пазара на строителни материали можете да намерите тухли от различни нюанси и текстури.

Можете да украсите сградата, като пуснете ред тухли с различен цвят отгоре или да оформите орнаменти около прозорците с тях. Големите модели със сложни шарки се правят най-добре на стени, където няма прозорци. Фасадата изглежда добре, когато е украсена със своите "цокли". Обикновено "изходите" от тухла украсяват ъглите на сградите. Ефектът от "изхода" се получава чрез удължаване на тухлата с една четвърт, спрямо общата повърхност.

Довършителни къщи от бетонни блокове и дървени стърготини

Ако планирате да построите къща от бетонни блокове, тогава трябва да се грижите за декора на стената, когато правите самите блокове. За да получите идеята, при оформянето на блокове в долната част на формата може да се излее гранитна троха или фин чакъл и едва тогава трябва да се излее бетонен разтвор. След втвърдяване на долния декоративен слой можете да започнете да запълвате самия блок.

За външна декорация на сгради от бетон или дървени стърготини бетон повърхността на стените първо се измазва. Тъй като такива материали могат перфектно да абсорбират влагата. Като декоративно покритие можете да използвате гранитни чипове или просто да покриете стените с водна основа или силикатна боя. При покриване с боя трябва да се вземе предвид задължителното условие - повърхността на мазилката трябва да е мокра.