Logo decormyyhome.com

Основни принципи за избор на баня

Основни принципи за избор на баня
Основни принципи за избор на баня

Видео: Електрическо окабеляване. Избор на кабел. ТОП 5 основни правила. 2024, Юли

Видео: Електрическо окабеляване. Избор на кабел. ТОП 5 основни правила. 2024, Юли
Anonim

Банята е място, което е предназначено не само за миене, но и за релакс. Всъщност почти всеки обича да се прибира вкъщи след тежък работен ден, да си вземе гореща баня и да се отпусне в нея. От това следва, че най-важното в банята е банята. Следователно тази статия ще говори за това как да я изберете правилно.

Image

Преди да купите вана, трябва да разберете всичко за съществуващите видове вани и да решите сами кой вариант е най-подходящ.

Първият изглед е стоманена вана. Покритието му (емайл), като правило, е много силно, в резултат на това не се влошава и не отлита във времето. Теглото на такива сортове е много малко, това осигурява по-лесна и удобна инсталация. Поради високата си пластичност, стоманата може да приеме почти всяка форма, тази функция осигурява голямо разнообразие от модели на пазара. Затова лесно можете да намерите вана, подходяща за вашия интериор. Недостатъците включват слаба устойчивост на стрес. Най-често стоманата има малка дебелина, поради това банята може да се деформира с течение на времето. В допълнение, моделите, направени от този материал, задържат топлината по-лошо от другите аналози, което означава, че водата в тях се охлажда много по-бързо.

Вторият вид е акрил. Тя, за разлика от предишната, много добре задържа топлината в себе си. Благодарение на това водата остава гореща за дълго време. Друга отличителна черта (и за някои, може би дори предимство) е нивото на шума. В такава баня тя е ниска, следователно едва ли ще се чуят звуците от натрупаната вода. Гамата от такива модели е представена доста широко. Едно от основните предимства на такива сортове е, че повредите, които са се появили с течение на времето, могат да бъдат поправени без проблеми. Има малко недостатъци на такива вани, но те все още съществуват. Акрилът има слаба устойчивост на непрозрачна вода. Поради това след известно време такава вана ще стане жълта поради взаимодействие с чешмяна вода. Основният им недостатък е цената. Той е твърде голям в сравнение с аналози от други материали.

Третият вид е чугун. Нивото на шума на такива вани е много ниско. Следователно звуците на водата едва ли ще бъдат чути. Такива модели държат топлина добре, така че водата ще остане гореща за дълго време. Те, като правило, се почистват по-лесно, са здрави и издръжливи и най-важното - евтини. От минусите може да се отбележи само голямото тегло, което осигурява неудобство по време на инсталирането, както и липсата на голямо разнообразие от модели на пазара. Ето защо чугунните вани са най-подходящият вариант за покупка.