Logo decormyyhome.com

Почистваме тъканта от петна

Почистваме тъканта от петна
Почистваме тъканта от петна

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли

Видео: 7 Лесни Хитринки за Почистване 2024, Юли
Anonim

Не е тайна за всяка домакиня, че е най-добре да почисти петната, докато изсъхнат, въпреки че има и видове петна, за които е по-добре да изчакате, докато изсъхнат. Ако не можете да се отървете от петна или се страхувате да развалите нещата, тогава е най-добре да го занесете на химическо чистене, където специалистите внимателно и внимателно връщат нещата до предишната им годност. Но този начин е твърде скъп, има алтернативен вариант - да закупите специален инструмент за премахване на петна в хардуерния магазин, сега има много от тях. Но ако искате да се отървете от петна, без да напускате дома си и да харчите много пари, ето няколко съвета, към които трябва да прибягвате.

Image

Инструкция за употреба

1

В никакъв случай коприната не може да се почиства с ацетон и водороден пероксид.

2

Изкуствената кожа не може да се почиства с алкохол, бензин, ацетон. Най-добре е топлата вода със сапунен разтвор.

3

Петната, останали от сока, могат да бъдат почистени, ако държите кърпата върху водна баня и в същото време избършете петното с оцет. Чудесен начин за прилагане на амоняк е наполовина разредена с вода, навлажнете памучен тампон с разтвор и почистете петното. Също така този метод е добре подходящ за други видове петна, особено от стари.

4

Що се отнася до свежите петна, те могат лесно да се отстранят с малко затоплено мляко или сок от един лимон. За да се засили ефектът на лимона, е необходимо да се добави наполовина с водка сок.

5

Петната от вино могат бързо да се отстранят с варено мляко, друг начин е да напълните свежото петно ​​със сол и да изплакнете обилно със сапун и вода. Петната от вино също се отстраняват перфектно, ако замърсената повърхност се избърше с лимон и се остави на слънце, след което се изплакне старателно. Ако изплакнете тъканта с петна от вино в загрятото мляко, петната също изчезват бързо, след като изплакнете млякото, изплакнете тъканта отново в хладна вода.

6

Петната от трева се отстраняват добре чрез избърсване с водка, изплакнете обилно след избърсване. Петната от трева се почистват добре със слаб разтвор на пероксид с добавяне на амоняк.

7

Петната от декоративната козметика, особено червилата, са добре почистени с алкохол. Петната от боята за коса могат да бъдат отстранени с пероксид, смесен с амоняк.

8

Когато миете неща със следи от пот, можете да добавите малко амоняк към водата. Можете също да опитате да премахнете петна от пот до измиване, за това трябва да вземете гъба, добре навлажнена с разтвор на сол или да я разтриете с алкохол.

9

Петната от земята, глината в никакъв случай не може да се почисти веднага, трябва да изчакате, докато изсъхнат.

10

Лесно е да се отървете от петна от чай чрез измиване в топла вода, в която е необходимо да добавите амоняк около две чаени лъжички на литър вода. Също така върху суха кърпа можете да опитате да се отървете от петна от чай с лимонов сок или пероксид. След почистване измийте и изплакнете вещта. Петната от кафе изчезват перфектно, ако петното се обработва с бензин преди измиване. Можете също да измиете предмета в солена вода. Отличен начин за премахване на петна от кафе е пероксидът.

11

Петната от восък и мазнина се почистват добре, ако поставите чист лист хартия върху петното и го гладите старателно, след като листът е замърсен, сменете го на друг.

Полезни съвети

Първо трябва да разберете с какъв плат се занимавате, тъй като всяка от тях има свои собствени условия за почистване. Облеклото обикновено има етикети с посочените методи за справяне с мръсотията. За всяка тъкан е необходимо да се спазва температурния режим, за да не се разваля цвета и формата.