Logo decormyyhome.com

Новогодишно меню 2015г

Новогодишно меню 2015г
Новогодишно меню 2015г

Видео: Меню на Новый год 2021! Готовлю 10 блюд на ПРАЗДНИЧНЫЙ СТОЛ: Торт, Салаты и Закуски 2024, Юли

Видео: Меню на Новый год 2021! Готовлю 10 блюд на ПРАЗДНИЧНЫЙ СТОЛ: Торт, Салаты и Закуски 2024, Юли
Anonim

Новата година е точно зад ъгъла и така че в последния ден да не бягате наоколо в паника, е време да помислите за празника. Започвайки от списъка с гости и завършвайки с настройките на менюто и таблицата. Първият параграф определя всички следващи. Ако чакате да посетите любимата си свекърва с леля си, тогава ще изберете грешни ястия и декорации, които са подходящи за приятели от вашата рок група. Но все пак има общи принципи, които ви позволяват да организирате приятен празник.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, нека да вземем решение относно общата тема на празника. Традиционен руски гостоприемен празник, бюфет, етническа кухня (всяка кулинарна традиция, която не се вписва в друго меню, например, мексиканска, японска). Такъв е случаят, когато златната среда не е подходяща за вас. Не трябва да слагате херинга на една маса под кожено палто, ролки и ренде. И ако сте избрали в какъв кулинарен стил ще празнувате Нова година, тогава ще преминем към общите принципи на организиране на празник.

Image

2

Определя се от менюто.

Желателно е на масата да са:

- студени закуски, филийки, сандвичи;

- ваканционни салати;

- по-горещо;

- десерти, плодове;

- печене;

- алкохолни и безалкохолни напитки.

Ако са представени всички категории, тогава вашите гости определено няма да останат гладни. Уверете се, че ястията редуват месо, риба и домашни птици. Не трябва да правите три пилешки салати, пилешки корнети и пилешко в лют сос. Между другото, Нова година е чудесно време за редки ястия, като гъска с ябълки или заек в заквасена сметана, освен ако, разбира се, не ги готвите през почивните дни.

Ако нямате конкретна идея за конкретно ястие, можете да попитате гостите си за техните предпочитания, може би някоя салата, която сте обичали, е била забравена от вас в разгара на намирането на нови рецепти.

3

Сега за готвенето. Много добър вариант е приготвянето на съставките предварително. Всичко, което може да бъде замразено, направете го за един ден и замразете. Всичко, което може да се вари предварително - вари, всичко, което може да се нареже предварително - нарязайте! Това няма да повлияе на вкуса на ястието, а напълно върху вашето благополучие и тен.

Image

4

А относно готвенето на нови ястия. За първи път готвенето с чужда рецепта винаги е интересно и най-важното е, че никога не знаете какво ще се случи в крайна сметка. Може да не съвпада с красива снимка в книга или на сайт. Затова е препоръчително да се практикува предварително. Ако нямате сили / време / желание / пари за това, тогава бъдете готови за неочакваното.

5

И друг вариант е да опростя подготовката си, въпреки че много отговорните домакини не го харесват, но той също има къде да бъде. Можете да поканите гостите си да носят по едно ястие. Само предварително се съгласете кой носи какво, в какво количество. Така гостите ще бъдат вдъхновени от духа на новогодишната трапеза, а вие ще имате време да си направите грим или чаша чай с бисквитки.

6

2015 г. ще бъде годината на Синьо-зелената коза. Козата е спокойно животно и затова те обещават настъпващата година. Таблицата ще отговаря точно на източните традиции, ако съдържа много зеленина, зеленчуци и плодове, които домакинята на годината Козел обича. А ястията, приготвени с различни билки за Нова година 2015, ще бъдат истински хит! Топлата риба или месо е напълно приемлива. Нежелателно е, естествено, да е дете или агне.

Но няма ограничения за сладкиши и сладкиши! Всичко, което вашата кулинарна душа желае, можете да поставите на празничната трапеза.

Image

Обърнете внимание

И най-важното! Подготовката за Нова година и нейното изпълнение трябва да протече без суетене и бързане. Козата не ги харесва. В противен случай тя може да се натрупа, без да мисли за последствията. Бъдете спокойни и весели. И тази година ще ви донесе благополучие!

Полезни съвети

Вземете решение за новогодишния гардероб. За предпочитане е тъмни тоалети, синьо, зелено, черно. Нюансите са спокойни, с абстрактен модел, наподобяващ козева грива или овчи къдрици. Мъж може да избере вратовръзка от всякаква текстура. Идеалното допълнение биха били бижутата с камъни.