Logo decormyyhome.com

Нова употреба за почистване на торби

Нова употреба за почистване на торби
Нова употреба за почистване на торби

Видео: Контейнер филтър Почистване - Fluval 07 серия - (Proper средства Настройвам) 2024, Август

Видео: Контейнер филтър Почистване - Fluval 07 серия - (Proper средства Настройвам) 2024, Август
Anonim

Този донякъде неочакван материал в творбата започна да се използва сравнително наскоро. За щастие вече се продават огромен брой торби с различни цветове, размери и плътност.

Image

Продуктите от опаковки са трайни и лесни за миене и пране. Няма да разглеждаме непрактични рокли и други занаяти, направени от дърворезба и драперия. Дори и да се получи красиво, няма полза от тях у дома, но ако плетете нещо от пакетите, това е съвсем различен въпрос.

Подготовка за работа

За работа ще ви трябва ролка от пакети, остри ножици, владетел, химикалка и плетена кука 3 или 4 числа. Първо трябва да направите прежда. За да направите това, пакетите се нарязват на парчета с ширина от 2 до 4 сантиметра. Ширината на пръстена зависи от плътността на торбата. С течение на времето занаятчиите дори не използват владетеля, лесно изрязват пакети на пръстени с желаната ширина. Тогава получените пръстени трябва да бъдат разперени и свързани помежду си, като се простират един през друг. Докато плетете, можете да добавите пръстени. Някой е по-удобно напротив, да направи нишка предварително и да я навие на топка.

Основни трикове

Всъщност техниката на плетене се различава малко от обикновената плетене на една кука. Въздушните бримки и двойно плетене на една кука и без плетене на една кука са перфектно плетени от полиетиленова прежда. Основното нещо е да не пробивате плетене на една кука с "прежда". От това рязко се намалява силата на продукта. Също така ще трябва да свикнете с факта, че полиетиленовите нишки са плетени с повече усилия от обикновените. Ефективно изглеждат продукти от многоцветни нишки. Можете да плетете райета или дори да плетете многоцветен модел. Дръжките и каишките често се правят с помощта на техниката макраме. Обемни цветя и листа се закрепват с конец за шиене, копчета и лепило.

За да направите продукта чист, трябва да използвате торби със същата плътност и размер, а когато подготвяте лентата на преждата, изрежете строго една и съща ширина.

Опции на продукта

Много практични неща могат да се направят от торби за боклук. По-добре да започнете с малки занаяти. Това могат да бъдат ковчежета, кошници, калъфи, калъфи за моливи. Когато техниката е овладяна, можете да преминете към по-обемни, но по-прости продукти - черги за детски стаи, коридор, баня и тоалетна. За да направите това, можете да плетете едно парче плат или да направите килим от малки части - квадратчета или кръгове. По-сложни продукти - панели, чанти, летни шапки и дори обувки за плаж и баня.