Logo decormyyhome.com

Стандарти за почистващи препарати за почистване на помещения

Стандарти за почистващи препарати за почистване на помещения
Стандарти за почистващи препарати за почистване на помещения

Видео: Connect RimLess - хигиена, чистота и красив дизайн 2024, Юли

Видео: Connect RimLess - хигиена, чистота и красив дизайн 2024, Юли
Anonim

Използват се почистващи препарати, за да се поддържат чисти помещенията. В зависимост от дестинацията, посещаемостта и местоположението на помещенията, нормите на потребление на почистващите продукти могат да варират значително.

Image

За бюджетните, офисните и производствените помещения специфични норми се определят по заповед на предприятието частно. Определянето на нормите на потребление на почистващи препарати е необходимо преди всичко, за да се сведе до минимум възможната вреда за здравето на хората и околната среда от използваните лекарства.

Домакинските почистващи препарати не трябва да съдържат повече от 5% ПАВ и 10% фосфати. Един от тези продукти е универсалният почистващ гел Domestos, който е оптимален за почистване от гледна точка на ефективност и безопасност.

При почистване на помещения най-големият разход на почистващи препарати е в банята. Средните разходни норми за почистване на санитарни помещения през месеца могат да бъдат определени, както следва:

  • за подови плочки с площ от 10 м2 се консумира универсален почистващ препарат в количество 40 мл;

  • върху стени на плочки от същата площ, съответно - 30 ml;

  • за почистване на една вана са необходими 30 ml детергент и 6 ml дезинфектант, обаче, когато използвате универсалния гел Domestos, не е необходимо ваната да се третира с допълнителен дезинфектант, тъй като гъстият гел не само ефективно почиства, но и убива всички микроби;

    Image
  • за почистване на мивката ви трябват 15 мл детергент и 4 мл дезинфектант или само 10 мл Доместос гел;

  • почистването на тоалетната обикновено изисква увеличена консумация на детергенти и дезинфектанти: съответно 30 и 6 мл, но когато използвате почистващ гел Domestos, измиването на тоалетната ще отнеме не повече от 20-30 мл, тъй като извитата форма на бутилката ви позволява да използвате икономично гела, оптимално почистване на най-недостъпните поставите;

  • почистването на хигиеничен душ (биде) ще изисква 30 и 4 мл детергенти и дезинфектанти или 25 мл универсален гел Domestos;

  • Препаратът се консумира в количество 20 ml за почистване на писоара, 4 ml за дезинфектанта, с Domestos гел 15 ml са достатъчни.

За да се поддържа чистотата в други офис, домакински и промишлени помещения, е необходима мокра обработка на подове и мебели. За тези цели разходът на почистващия препарат ще бъде около 20 ml на месец на всеки 10 м2, при използване на универсалния почистващ гел Domestos консумацията на продукта може да бъде намалена с един и половина пъти.

В допълнение към висока степен на дезинфекция, намалени свойства на пенообразуване и почистване, универсалният почистващ гел Domestos има още едно важно предимство. Лекарството се предлага под формата на течен гел с висока концентрация на почистващи вещества - това може значително да намали нормите на потребление и да подобри качеството на почистване.