Logo decormyyhome.com

Необичайна употреба на микровълновата

Необичайна употреба на микровълновата
Необичайна употреба на микровълновата

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Най-често микровълнова фурна се използва за готвене и претопляне на храна. Но се оказва, че някои собственици на микровълнови печки са намерили много повече различни начини да използват такива познати домакински уреди.

Image

С помощта на микровълнова печка можете да възстановите изсушената маскара. За целта поставете чиния или чаша вода във фурната и поставете отворена маскара до нея. Само 30 секунди загряване са достатъчни, за да може сушеният талисман да стане отново използваем.

За момичетата, които предпочитат да правят епилация у дома, микровълнова ще помогне да разтопи восъка и фито смолата. Нужни са само 5 секунди, за да стане мек восъкът.

Микровълновата фурна може да дезинфекцира гъбите за миене на съдове и дъските за рязане. Минута загряване с най-висока мощност надеждно ще се отърве от микробите.

Млечните подправки често губят аромата си, но могат да бъдат върнати с помощта на микровълнова печка. Сложете подправките във фурната и включете на пълен капацитет. Само 10 секунди е достатъчно.

Микровълнова печка е полезна и за градинари. Земята, загрята в микровълновата за 2 минути, ще се стерилизира. Ако е необходимо да стерилизирате компоста, тогава ще са необходими 7 минути за загряване (компостът се стерилизира в затворен съд).

За да лекувате настинка, можете да направите загряване с торба със сол. Такава торба може лесно да се направи независимо: вземете нов чист чорап и го напълнете с груба сол. Солта, загрята в микровълновата за няколко секунди, ще запази топлината за около половин час.

С микровълновата печка можете да готвите невероятни неща за деца. Зефините или сапунът, поставени във фурната, бързо и много силно нарастват по размер. Подобни „облаци“ са много популярни при децата.