Logo decormyyhome.com

Вреден ли е тиган с гранитогрес?

Вреден ли е тиган с гранитогрес?
Вреден ли е тиган с гранитогрес?

Съдържание:

Видео: Лекция по физике "Надо ли бояться радиации?" из цикла "Университетские субботы" 2024, Юли

Видео: Лекция по физике "Надо ли бояться радиации?" из цикла "Университетские субботы" 2024, Юли
Anonim

Тиганите с гранитно покритие стават все по-популярни поради своите незалепващи качества. За разлика от тефлоновото покритие, гранитът е екологично чист и безвреден за здравето материал, което също е голям плюс при избора на тиган.

Image

Гранитна тава

Първите тиган с незалепващо покритие имаха много недостатъци: те отделяха вещества, вредни за човешкото здраве, а самото покритие беше краткотрайно, бързо се надраска и след известно време храната започна да гори още по-силно, отколкото в конвенционален тиган. Днес има нови технологии в тази област: незалепващите покрития стават все по-трайни и висококачествени, а безопасността им ги прави по-популярни в сравнение с тефлоновите. Появиха се керамични, мраморни, гранитни тигани.

Последните са резултат от последните разработки, докато тези продукти все още не са станали повсеместни, но много домакини вече оцениха техните достойнства.

Гранитните тигани могат да се продават под името „камък“ или „мрамор“. Всъщност покритието им се състои от фини трохи, направени от гранит. Тези твърди минерални частици правят незалепващия филм на повърхността много здрав и издръжлив, както в сравнение с тефлоновите, така и в сравнение с популярните керамични тигани, които са крехки. Поради тази стабилност, покритието не се отделя при високи температури и не представлява опасност за хората.

Мраморно или гранитно покритие може да се нанесе върху всеки тиган: както евтин алуминий, така и скъп от по-траен и издръжлив материал. По правило такива тигани са изработени от чугунен алуминий, лек метал с добра топлопроводимост.