Logo decormyyhome.com

Бавна печка с тефлоново покритие: добра или лоша?

Бавна печка с тефлоново покритие: добра или лоша?
Бавна печка с тефлоново покритие: добра или лоша?

Съдържание:

Anonim

Бавната готварска печка е чудо-устройство, способностите на което много домакини успяха да оценят. Широка гама от полезни функции, лекота на използване, достъпна цена - това е само малка част от предимствата на такава техника. Споровете за рисковете за здравето на многокачествените тефлонови покрития обаче не отшумяват днес.

Image

Мултикукър с тефлоново покритие ви позволява да готвите вкусна и здравословна храна, като отделяте минимум време за контрол на готовността на ястието. Овесена каша в такова устройство няма да изгори, а месото и пайовете ще бъдат покрити с вкусна коричка. Бавната готварска печка поддържа максимум хранителни вещества, помагайки на домакините да спестят време. С помощта на компактен приспособление е възможно да се готви и диетична храна.

Тефлоновата вреда - мит?

Тефлоновото покритие не се използва за всички модели мултикукър. Можете да си купите кухненско приспособление с по-познат керамичен слой. Тефлонът не позволява храната да гори. Но ако покритието е повредено, храната, приготвена в мултикукър, ще има пагубно влияние върху човешкото здраве.

Незалепващо тефлоново покритие - разработено от DuPont.

За съвременни технологии и кухненски прибори често се използва тефлон. Например, можете да закупите тигани с такова покритие. Невъзможно е да се посочи недвусмислено вредността на тефлона. Въпреки че, когато температурите са надвишени, флуоропластикът - наричан още тефлон - отделя опасни вещества. Нагряването над 260 градуса води до разлагане на тефлоновия слой, частици, които са отровни за хората, започват да се открояват при нагряване над 450 градуса. Ясно е, че при бавна готварска печка е невъзможно да се достигнат такива температури.