Logo decormyyhome.com

Може ли ламинат да се мие с прахосмукачка

Може ли ламинат да се мие с прахосмукачка
Може ли ламинат да се мие с прахосмукачка

Съдържание:

Видео: Пране на диваните вкъщи с прахосмукачка зелмер Zelmer 2024, Юли

Видео: Пране на диваните вкъщи с прахосмукачка зелмер Zelmer 2024, Юли
Anonim

Способността да се мие ламиниран под с миещ блок зависи от два важни компонента. От специалния модел на пералния апарат и качеството на полаганото покритие на ламината.

Image

Когато се грижите за ламинат, винаги е изкушаващо да направите процеса на измиване удобен и икономичен, като използвате прахосмукачка за пране. Веднага след като прахосмукачката се активира, тя пръска почистващия разтвор по повърхността на подовото покритие. И след известно време премахва остатъчната влага, която не е имала време да се накисне в покритието. Този път след пръскане на почистващи препарати и съсипва ламината.

Факт е, че за разлика от плочки, килим или линолеум, ламинатното покритие не понася влагата много добре. Ако за кратък период от време не отстраните разтвора и го оставите да се застоява, той прониква в долните слоеве на покритието през ставите на летвите, което води до подуване на покритието и поява на неравности.

Какви прахосмукачки трябва да се използват при миене на ламинат

Има голям избор от модели от най-новото поколение почистващи прахосмукачки. Техните производители гарантират способността на устройството да се справи с измиването на ламината, без да го навреди. Такива прахосмукачки пръскат по-малко разтвор върху повърхността, имат по-голяма мощност на засмукване и съответно са оборудвани със специални дюзи за четка с по-високи абсорбиращи свойства, за да премахнат напълно влагата от покритието от ламината.

Върху кутиите на такива перални единици и в инструкциите са подходящи маркировки, така че потребителят може без колебание да повери пода си на такъв уред.