Logo decormyyhome.com

Мобилен климатик: функции по избор

Мобилен климатик: функции по избор
Мобилен климатик: функции по избор

Съдържание:

Видео: Ventus Dual Tech - мобилен климатик 2024, Юли

Видео: Ventus Dual Tech - мобилен климатик 2024, Юли
Anonim

Когато избирате мобилен климатик, трябва да обърнете внимание на неговата мощност, наличието или отсъствието на функцията за отопление и вентилация на помещението. Някои ще оценят способността за почистване на въздуха и отстраняване на излишната влага от него.

Image

Мобилна климатизация - устройство за охлаждане на въздуха, в което всички компоненти са разположени в един корпус. Такъв климатик е оборудван с колела, което улеснява преместването му от една стая в друга.

Как да изберем

Необходимо е да изберете климатик въз основа на площта на помещението, в което се планира да работи. Препоръчително е да изберете модел с марж - тоест той трябва да се справи с охлаждането на зоната малко повече от този, в който се планира да се използва. Но дори и да се счупите, купувайки най-мощното устройство, не трябва да се страхувате, че то ще изразходва много енергия: за климатик с мощност 2, 5 кВт са необходими само 0, 8 кВ електричество. Информация за класа на енергийна ефективност може да бъде намерена на гърба на устройството: тя се обозначава с буквите от A до G. Колкото по-малко енергия изразходва устройството, толкова по-висок е неговият клас.

Ако има нужда от допълнително отопление на стаята, струва си да изберете устройство, оборудвано с електрически нагревател за въздух. Такава функция ще ви помогне да поддържате топлина в стаята до сутринта, когато има и печка с печка и можете да я използвате като независим източник на топлина в извън сезона. Функцията за обезводняване е полезна за тези, които имат висока влажност в помещението. Въпреки това, тук е необходимо да се обърне внимание на устройството на палета: тези, които не искат постоянно да го изпразват, трябва да обърнат внимание на модела с палет, поставен над топлообменника. В резултат на това изпарената влага ще се отделя заедно с потока отработен въздух.