Logo decormyyhome.com

Бадемова розова пяна: засаждане и грижи

Бадемова розова пяна: засаждане и грижи
Бадемова розова пяна: засаждане и грижи

Съдържание:

Видео: 316 BB! ПРЕГЛЕД НА МОЯТА ПОРЪЧКА от каталог на Oriflame № 1-2021 2024, Юли

Видео: 316 BB! ПРЕГЛЕД НА МОЯТА ПОРЪЧКА от каталог на Oriflame № 1-2021 2024, Юли
Anonim

Бадемово розова пяна се отглежда в Русия като декоративен храст и е прекрасна, жива украса на всеки градински парцел. Този вид храст се отглежда и по практически причини, тъй като повърхностната коренова система на това растение перфектно укрепва почвата по склоновете, предотвратявайки възможни свлачища.

Image

Бадемите са красиви по всяко време на годината, но най-приятно е да се наслаждавате на растението в късна пролет - в момент, когато храстът цъфти с хиляди розови цветя.

Засаждане на бадемова розова пяна

Декоративните разсад на бадем се продават в магазините за градинари. Младо растение се засажда в открита земя по традиционния начин - в просторна и умерено дълбока дупка. Трябва да се има предвид, че ширината на ямата за засаждане се влияе от дължината на корените на растението, при правилно засаждане всеки корен трябва да се изправи и внимателно да се постави в хоризонтално положение.

Веднага след засаждането е необходимо почвата около растението да се покрие със слой мулч с диаметър около 50 см. Мулчирането с изгнил тор или торф е ефективно средство за борба с плевелите, което може просто да „запуши“ разсада.

След засаждането младият храст също се нуждае от допълнително торене с минерални торове с високо съдържание на калий и азот. Препоръчва се закупуване на готова смес, но само в специализиран магазин. Между другото, за засаждане на бадеми Розовата пяна трябва да бъде на слънчево място, тъй като храст, растящ на сянка, може да цъфти доста бавно и не толкова красиво, колкото бихме искали.