Logo decormyyhome.com

Кокошки носачки: грижи и хранене

Кокошки носачки: грижи и хранене
Кокошки носачки: грижи и хранене

Съдържание:

Видео: Сашо от Катуница отглежда кокошки гиганти, храни ги с билки 2024, Юли

Видео: Сашо от Катуница отглежда кокошки гиганти, храни ги с билки 2024, Юли
Anonim

Птицевъдите често трябва да се справят с лошите навици на кокошки носачки. Някои постоянно кълват яйца, други ги оставят в градината или на двора, но не и в гнездото. Ако решите да придобиете такава ферма под формата на птици, е необходимо да осигурите на слоевете правилна грижа, хранене и поддръжка.

Image

Грижи за кокошки носачки

Кокошките започват да тръсват на възраст от 4, 5-5 месеца. Дневната светлина трябва да бъде около 12 часа. Закачете електрическите крушки на 40-60 вата на височина 1, 8-2, 2 метра от пода. В студения сезон не можете да получите високо производство на яйца на пилета без използването на допълнително осветление. За да направите пилетата да гнездят на правилното място, поставете в гнездото облицовка, изработена от дърво, алебастър или тебешир (можете да извлечете съдържанието от яйцето и да го напълните с разтвор от гипс). Масата на такова яйце трябва да бъде 50-60 грама.

Кокошки носачки са кръстоски на породи кокошки, които се отличават с висока продуктивност и добро съхранение на младите животни. Вкъщи снасянето на кокошки се удължава до две години. Поддръжката и грижите за кокошките носачки започват, на първо място, с разпределението на места за гнездене. Поставете слама или сено в уединена зона на кокошарника, птицата в него ще направи гнездо самостоятелно. Ако държите пилетата в клетки, потъмнявайте третата им с пердета. В рамките на една седмица не оставяйте кокошките носачки да живеят, те трябва да свикнат с гнездата си.

Кокошките са непретенциозни в грижите, плодородни и издръжливи, отглеждането у дома няма да бъде трудно. Надеждна и висококачествена къща (кокошарника на Додонов) ще бъде от полза. Помещението трябва да бъде много просторно, сухо и топло, проветриво, добре осветено и поддържано чисто. Добрите условия за отглеждане и хранене допринасят за увеличаване на производството на яйца с 15%, както и за увеличаване на яйчната маса.

За кокошки носачки е необходима зона за разходка, която трябва да бъде оградена с ограда, височина от 1, 5 до 2 метра. Препоръчително е да го направите от мрежа или летви без пукнатини, така че гризачите да не навредят на птиците. Пилетата се нуждаят от сянка, направете малък балдахин. В зоната за разходки можете да направите костури, където птиците обичат да седят през деня. Използвайте сухи листа, слама, дървени стърготини, настърган сено или торф като постеля. Ежедневно изваждайте отпадъците от кокошарника, сменяйте мократа тоалетна.