Logo decormyyhome.com

Къде да вземем метален скрап и отпадъчна хартия

Къде да вземем метален скрап и отпадъчна хартия
Къде да вземем метален скрап и отпадъчна хартия

Видео: Calling All Cars: Cop Killer / Murder Throat Cut / Drive 'Em Off the Dock 2024, Септември

Видео: Calling All Cars: Cop Killer / Murder Throat Cut / Drive 'Em Off the Dock 2024, Септември
Anonim

Ако имате ненужни метални неща, които вече не могат да изпълнят своите преки цели, както и ненужни хартиени продукти (вестници, тетрадки), не бързайте да го хвърляте в кошчето. За околната среда и за вашия собствен джоб би било по-разумно да го предадете на местата за събиране на скрап и отпадъци.

Image

Уебсайтът Vtormetall.biz има списък на металоприемни пунктове в различни градове. Отидете на страницата http://vtormetall.biz/punkty-priema, намерете местоположението си в предложения списък и след това изберете най-подходящия за вас пункт за приемане.

Скрап може да бъде доставен до мястото за събиране самостоятелно, но ако това е трудно, опитайте да се обадите на приемния център по ваш избор. Обикновено в този случай организацията ще изпрати свой представител на посочения от вас адрес, който ще определи качеството на суровината, нейния обем и ще ви каже приблизителната цена. Имайте предвид: черният скрап е по-евтин от скрапа от цветни цветове. Ако сте съгласни с цената, рециклируемите материали ще бъдат заредени в колата и доставени до мястото за събиране и ще получите договореното плащане. Вярно е, че ще бъде по-ниска от тази, която бихте получили, като доставите сами скрап.

Ако възнамерявате да приемате скрап редовно и в много големи количества, към избора на приемащата организация трябва да се подхожда по-отговорно. Не е излишно да сравнявате тарифите (но е по-добре да не се доверите на невероятно високи цени), да разберете дали лицензът за закупуване, съхранение, обработка и продажба на скрап, дали се спазват екологичните изисквания. Проверете дали има специална приемна зона и оборудване за отстраняване на скрап. Би било хубаво да получите положителни отзиви за избраната компания.

Понякога приемните центрове предлагат и други услуги: демонтират метални конструкции или режат големи метални предмети.

Можете също да разберете за пунктовете за събиране на отпадъчна хартия на специален уебсайт:

Не забравяйте, че хартията е с различно качество, това се отразява на цената й. Също така, в допълнение към обема, неговата влажност и дори наличието на боклук в предоставените рециклируеми вещества имат значение. По-добре е да се отървете от боклука, да изсушите хартията и да я сортирате по качество. В противен случай ще получите цялата хартия на една, най-ниската, цена.

Не приемайте: хартиени салфетки, тоалетна хартия, хартиени прибори за еднократна употреба, восъчна, ламинирана, самозалепваща се, самокопираща хартия, хартия с метализация или водни знаци. Мръсната или мазна хартия, разбира се, също няма да бъде приета.

Обаждайки се по приемните пунктове по телефона, винаги можете да разберете цената на приемането и условията за доставка.