Logo decormyyhome.com

Къде да вземем стари неща

Къде да вземем стари неща
Къде да вземем стари неща

Видео: Zippo Lighter Restoration, Vietnam War MEDIC Repair - Ba Ria 72-73 2024, Юли

Видео: Zippo Lighter Restoration, Vietnam War MEDIC Repair - Ba Ria 72-73 2024, Юли
Anonim

Когато разглобявате шкафовете и мецанините, често можете да намерите неща, които вече няма да носите, но е жалко да ги хвърлите в кошчето. Понякога запасите от такива дрехи достигат огромни размери, затрупвайки използваемо пространство. Във всеки град обаче има места, където ненужните неща с удоволствие ще бъдат приети като подарък.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, трябва да подредите нещата, от които искате да се отървете изгодно. Детските дрехи са в една купчина, топли възрастни - в друга, обикновените дрехи - в трета. Що се отнася до детското облекло, то може да бъде отведено във всякакви домове за сираци, с изключение на Москва. В столичния район сираците са достатъчно богати, за да си позволят да купуват само нови неща, но в провинцията ситуацията е напълно различна и всякакви предмети от гардероб с приличен вид са добре дошли там.

2

Дрехите винаги могат да бъдат предадени на благотворителни организации (например Руския червен кръст). Православните църкви също с желание даряват неща за възрастни. Освен това във всеки град има интегрирани центрове за социално обслужване, които също приемат топли неща от населението, разпределяйки ги сред бедните. И накрая, има фондове за подпомагане на затворници, доброволчески организации, невропсихиатрични интернати и старчески домове. Приютите за бездомни животни често се искат за топли дрехи, подходящи за спално бельо.

3

Можете да се отървете от ненужните неща, като използвате интернет. Сега различни сайтове действат като платформи, на които хората предлагат да раздават определени неща за нищо. По правило пикапът е условие, тоест можете да раздавате ненужни дрехи, без да напускате дома си. Подобни сайтове или общности в социалните мрежи съществуват в почти всеки град. Също така в интернет можете да намерите адресите на благотворителни организации, които приемат дрехи.

4

Нещата, от които не се нуждаете, все още могат да бъдат полезни за други хора, така че не хвърляйте бали със стари дрехи в кошчето. В крайна сметка, за да извършите добро дело, трябва само малко време, а наградата ще бъде искрената благодарност на онези, на които сте помогнали.

Обърнете внимание

Когато избирате нещата като подарък, не забравяйте да ги миете, да шиете копчета, тъй като благотворителните организации просто нямат достатъчно време за това.

Полезни съвети

Понякога е по-добре да си сътрудничите с колегите от работата или съседите, за да съберете наистина голям пакет за нуждаещите се и да го вземете наведнъж.