Logo decormyyhome.com

Къде да подарим стари дрехи

Къде да подарим стари дрехи
Къде да подарим стари дрехи

Видео: Какво да правим със старите дрехи? 2024, Юли

Видео: Какво да правим със старите дрехи? 2024, Юли
Anonim

След генералното почистване често остават нещата, които семейството ви вече няма да носи, но все пак са доста подходящи за носене. Това могат да бъдат например детски дрехи и обувки, от които вече са пораснали деца, дънки, панталони и поли, в които сте спрели да влизате, неща, които са излезли от мода. Жалко е да ги изхвърлите, защото със сигурност ще има хора, които може да се нуждаят от всичко това.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, подредете всички неща, които вече не са ви необходими. Изхвърлете цялото облекло, което е било извършено до дупките, изядени от молци, и има стари петна, които не се мият. По същия начин ще трябва да изпратите износено бельо в кошчето, тъй като почти сигурно никой няма да иска да го носи. Измийте останалите дрехи, гладете, лепенката и шийте липсващите копчета.

2

Почти нови красиви неща, които можете да опитате да продадете в комисионната или чрез интернет. Разбира се, посредниците ще вземат част от печалбата за себе си, но все пак е по-добре, отколкото просто да се отървете от ненужните дрехи.

3

Останалите неща могат да бъдат предложени на приятели и познати. Това най-често се отнася за детското облекло, което е скъпо и децата растат от него толкова бързо, че няма време да се износват или да излизат от мода.

4

Пишете реклами в Интернет на специални сайтове. По този начин можете да подарите почти всичко - от дрехи и обувки, до пиано и хладилници.

5

Ако искате да се занимавате с благотворителна дейност, дайте ненужни неща на нуждаещи се хора. По правило това са домове за сираци и старчески домове, невропсихиатрични интернати. Преди да отидете там, по-добре е да се обадите и да разберете от какво имат нужда и в какво количество.

6

Има и организации, които благотворително работят професионално, така че можете да дадете всички ненужни неща там. Това обикновено са складове на благотворителни дружества, църкви, както и доброволци, които предоставят целенасочена помощ, например на бедни семейства, бездомни хора, колонии и други подобни. Отделна линия е организацията, която събира неща за жертви на бедствия и природни бедствия. Във всеки град има такива хора и организации, техните адреси могат да бъдат намерени на уебсайта на социалната защита на населението и чрез референтни служби.