Logo decormyyhome.com

Къде е по-добре да поставите пералня

Къде е по-добре да поставите пералня
Къде е по-добре да поставите пералня

Съдържание:

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли
Anonim

Намирането на място за инсталиране на пералня в малки апартаменти не винаги е лесна задача. Основните условия за успешна инсталация са близостта на водопроводната и канализационната система. По традиция пералните машини се инсталират в банята и в кухнята.

Image

Пералня в банята

Банята е доста популярно място за инсталиране на пералня. Канализацията и водопроводите са под ръка, за провеждането на маркучи не е необходимо да правите дупки в стените. Хидроизолацията няма да е излишна, защото пералнята може да изтече.

Основният недостатък на повечето стандартни апартаменти е тесното пространство. Ако банята е комбинирана, най-често е мястото за инсталиране на машината. Ако има недостиг на място, тесните перални машини или устройства с вертикално зареждане могат да дойдат на помощ.

По-трудно е, ако банята е отделена от тоалетната. В такива стаи понякога може да се побере само вана и умивалник. Но дори и в тази ситуация можете да опитате да инсталирате пералня. Някои са готови да пожертват мивка за това, поставяйки устройството на мястото му.

Можете обаче да направите без такава жертва. Например, можете да закупите компактна пералня, предназначена за монтаж под умивалника. Височината на такъв апарат е 70 см, което е с 15 см под стандарта. Но такава машина не е предназначена за измиване на големи количества пране и не е подходяща за голямо семейство.

Възможно е да инсталирате пералня с нормална височина под мивката. В продажба можете да намерите специални умивалници, предназначени за монтаж върху перални машини. Този модел се нарича "Водна лилия". Той има плоска форма и специално оборудван дренаж, изместен до гърба на мивката. Трябва да се отбележи, че малките хора, които използват „Водна лилия“, могат да бъдат неудобни.

Когато инсталирате машината в банята, имайте предвид опасността от токов удар. Електрическият контакт трябва да бъде заземен и в електрическия панел трябва да се монтира устройство за остатъчен ток (RCD). В никакъв случай не заземявайте електрически уреди на водопроводи - това е опасно за живота!

Пералня в кухнята

Друго популярно място за инсталиране на пералня е кухнята. Дори в малка кухня можете да намерите място, жертвайки шкаф или шкаф. Безспорно предимство на местоположението в тази част на апартамента е удобството за свързване към комуникациите.

Най-често пералнята се инсталира в съответствие с кухненския комплект. Трябва да решите дали ще интегрирате устройството под плота или ще го поставите между шкафовете на слушалката. Факт е, че стандартната височина на плота и височината на машината са еднакви и са 85 cm.

Първоначално вградените перални машини са проектирани да бъдат монтирани под плота и малко по-ниски от обикновено. На лицевата им страна се поставят бримки, което ви позволява да окачите кухненски фасади. Това ви позволява да впишете колата във всеки интериор. Единственият недостатък на такива устройства е, че обикновено струват значително повече от класическите автомобили.

Съществува обаче по-бюджетен начин. Някои модели конвенционални перални машини са оборудвани с подвижен горен капак. След като го премахнете, можете да инсталирате устройството под плота.

Пералните машини, първоначално предназначени за монтаж в кухненски комплект, практически не вибрират по време на цикъла на въртене. Това не може да се каже за традиционните уреди. Ето защо, опитайте се да оставите празнина от няколко сантиметра между шкафовете на слушалката и тялото на пералнята.