Logo decormyyhome.com

Кой или какво краде времето ви

Кой или какво краде времето ви
Кой или какво краде времето ви

Съдържание:

Видео: Не можеш да управляваш времето, но можеш да управляваш себе си във времето - 2012 - Любов Миронова 2024, Юли

Видео: Не можеш да управляваш времето, но можеш да управляваш себе си във времето - 2012 - Любов Миронова 2024, Юли
Anonim

Въпреки наистина яростния ритъм на съвременния живот, когато човек успява да направи това, което е преди десетина години преди 100 години, мнозина се оплакват от липсата на време. Не е достатъчно не само за важни и необходими въпроси, но и за сън и релакс. Но най-често липсата на време се обяснява доста просто - вие сами не знаете как да го използвате рационално.

Image

Как да губя време

Той открадва вашето време и намалява всеки ден, не ви позволява да изпълнявате всичко, което е било планирано, липсата на нормален режим. Ако си лягате късно, не получавате достатъчно сън и дори ако станете рано, се чувствате преуморени и уморени, а когато станете късно, също не наблюдавате голяма сила. Отнема известно време след това да влезете в работно състояние. Когато, като закусите и изпиете чаша ободряващо кафе, сте готови да започнете ежедневните си грижи, вие също не винаги успявате да направите това - има разсейвания.

Те могат да бъдат различни, но много време, когато всеки има мобилни телефони, предприема такава комуникация, тя, за съжаление, не винаги е продуктивна. Вероятно мнозина имат такива познати или роднини, които не ценят времето си и съответно не се интересуват от вашето - те могат да се обаждат по всяко време и да прекарват часове в разговори за проблемите си, обсъждайки приятели, любими котки или предстоящите си планове. Един такъв разговор - и вие забравяте за бизнес плановете си за дълго време.

Безсмисленото седене пред телевизора отнема още повече време - трябва да седнете за минута, за да слушате новините, ръката ви посяга към дистанционното управление и още половин час поне превключвате канали с надеждата да видите нещо интересно. По правило надеждите не са оправдани, но времето се губи завинаги.

Интернет, който сега съществува и в много домове и на работа, не е изключение. Дори когато ще го използвате с добра цел - в бизнеса, вие също не спирате и започвате да разглеждате поща или вашите страници в социалните мрежи. Често тази завладяваща, но непродуктивна дейност продължава доста след полунощ - и ето резултатът - отново си лягате късно. Кръгът на загубеното време е затворен.