Logo decormyyhome.com

Решетка като неразделен елемент на пещта

Решетка като неразделен елемент на пещта
Решетка като неразделен елемент на пещта

Съдържание:

Видео: Как да боядисаме колата с PlastiDip. 2024, Септември

Видео: Как да боядисаме колата с PlastiDip. 2024, Септември
Anonim

Необходимо е да закупите решетка много преди началото на изграждането на пещта. За пещта е крайъгълният камък, но в същото време най-подходящият вариант е много трудно да се намери в продажба.

Image

Решетки за домакински печки

В домашните печки се използват различни видове гориво, включително въглища, поради което в пещта постоянно се наблюдава зона с много високи температури. Обектът за горене в печката трябва да има положение, което е поне частично поточно от въздуха над и отдолу. Конвенционалната метална решетка е слабо подходяща за поддържане на теглото на горивото: в пещта тя бързо се срутва от корозия, така че е обичайно да се инсталират решетки от чугунени решетки в пещи.

Решетката в пещта ще изпълни две задачи. Той осигурява пепелта през пепелта и пепелта и насърчава притока на кислород в долната част на зоната на горене. Масивният чугун е желязна сплав с високо съдържание на въглерод, което я прави термоустойчив материал с минимално линейно термично разширение и висока устойчивост на окисляване.

Решетката представлява решетка с продълговата мрежеста клетка и дебели прегради. Обикновено решетките за решетка се правят подредени, въпреки че използването на солидна решетка върху цялото пространство на пещта не е по-лошо. Решетката тежи обикновено от четири до няколко десетки килограма, всичко зависи от размера и очакваната продължителност на работа.

Правила за инсталиране на решетки

Размерът на скарата определя размера на пещта на бъдещата пещ, така че първо трябва да се съсредоточите върху нея. Ако решетката е закупена предварително и нейните размери са известни, печката може незабавно да сглоби тухлената конструкция и да коригира размера на пещта. Обикновено скарата е инсталирана в пещ с възможност за тяхната замяна в бъдеще. Ето защо те не са вградени в стената, а лежат почти свободно по стените на колектора за пепел. При пещи от затворен тип отстраняването и монтирането на нови решетки се извършва чрез демонтаж на горните чугунени плочи, докато във фурната с широка камина решетките се демонтират, без да се нарушава конструкцията.