Logo decormyyhome.com

Какви са стандартните размери перални машини

Какви са стандартните размери перални машини
Какви са стандартните размери перални машини

Съдържание:

Видео: Три неща, които трябва да знаете, преди да си купите ПЕРАЛНЯ или СУШИЛНЯ. 2024, Юли

Видео: Три неща, които трябва да знаете, преди да си купите ПЕРАЛНЯ или СУШИЛНЯ. 2024, Юли
Anonim

Размерът на пералнята зависи от типа и класа на устройството. Във всеки случай производителите се стремят да се придържат към установените стандартни размери, така че по-лесно клиентите да изчислят мястото за инсталиране на домакински уреди.

Image

Почти всички перални машини, предназначени за битова употреба, са произведени със стандартни размери. Типичните линейни размери са важни, за да знаете дали ремонтът е в разгара си, а пълненето с домакински уреди все още не е обмислено. Във всеки случай трябва да вземете решение за вида на пералнята: дали това ще бъде вграден уред, машина от мини-клас или машина с вертикален товар.

Вградените уреди могат да имат подобни размери, но се различават по дизайна на предния панел. Важно е да се има предвид, че автомобилът се вписва в интериора възможно най-хармонично.

Машини за предно зареждане

Това е стандартен клас перални единици, чието инсталиране изисква ниша с ширина 60 см. Всички машини с пълен формат с предно зареждане имат дълбочина от 60 сантиметра, поради което машината не винаги хармонично се вписва в кухнята: фасадата може да не е наравно с предния панел на пералнята. Всички стандартни устройства имат тяло с височина 85 сантиметра.

За някои перални машини точната обща ширина може да бъде по-малка от 3 до 10 милиметра.

Перални машини с най-високо зареждане

За машини с вертикално натоварване на бельото размерът на височината не е стандартизиран, но обикновено е 85 сантиметра, както при единици с предно зареждане. На ширина те идват в ширина от 40 и 45 сантиметра.

Някои производители могат да използват междинни стойности за ширината на кутията, например - 42 сантиметра, но посочват максималния размер, за който е подготвен мястото за монтаж.

Дълбочината на тези устройства е стандартна: 60 ​​сантиметра.

Вградени уреди

Ширината на вградените перални машини е същата като при устройствата с пране с предно зареждане: от 59 до 60 сантиметра. Максималният размер в дълбочина е 60 сантиметра, минималният е 33 сантиметра.

Ако размерите на пералнята не позволяват да я пренасяте през вратата, можете да премахнете вратата на люка за зареждане, което ще намали дълбочината с няколко сантиметра.

По принцип можете да вградите всяка машина, но се предлагат само вдлъбнати със специална декоративна врата. В допълнение, за вграждане от конвенционални машини е необходимо да се отстрани капакът, за да се намали височината на агрегата, докато вградените машини имат вертикален размер 81, 8 - 85 сантиметра.