Logo decormyyhome.com

Какъв въглен да избера за наргиле

Какъв въглен да избера за наргиле
Какъв въглен да избера за наргиле

Съдържание:

Видео: Чашки за наргиле, най популярните и особености на различните видове #Наргиле #Hookah #Shisha 2024, Юли

Видео: Чашки за наргиле, най популярните и особености на различните видове #Наргиле #Hookah #Shisha 2024, Юли
Anonim

Въглищата са незаменим атрибут на наргилето, без което е невъзможно да се насладите на гъст дим. Изборът му трябва да се вземе сериозно. Можете сами да направите въглища, но само в краен случай, когато няма истински под ръка.

Image

Днес има два вида въглища: природни и химични. Последният рядко се използва сред истинските ценители на наргилето. Въпреки че бързо се запалва, той също така бързо се охлажда. Такива въглища не са в състояние да задържат топлина за дълго време и трябва да се сменят често. Това много отвлича вниманието от процеса.

Естествени въглища

Естествените въглища се изгарят по-дълго и запазват топлината много по-дълго. Най-често те са направени от кокосова черупка. Такива въглища не отделят вредни вещества по време на пушенето и не влияят на вкуса на тютюна. Те трябва да се сменят на всеки половин час. През това време можете да се насладите на много дим от наргиле. Можете да закупите кокосови въглища във всеки специализиран магазин.

Любителите на наргилето често използват въглища, изработени от лимоново дърво. Те също не развалят вкуса на тютюна и не отделят вредни вещества по време на горенето. В сравнение с кокосовите въглища те имат недостатъци: те трябва предварително да бъдат смлени и често сменяни. Но ако няма кокосови орехи под ръка, тогава лимоновите ще се справят.

Химически въглища

Химическите (самозапалващи се) въглища се запалват и охлаждат няколко пъти по-бързо от естествените. Неприятна миризма може да идва от подобни въглища по време на пушенето на наргилето. Когато се запалят, се образуват много искри.

Химическите въглища се правят от сух алкохол или нитрати. Въглищата от селитра при изгаряне ухаят особено неприятно, така че трябва да дадете предпочитание на въглищата от алкохола. И двете се препоръчват да се използват само в добре проветриви помещения или на улицата.

Преди да започнете да пушите наргиле, въглищата трябва да бъдат напълно изгорени. Уверете се, че не остават черни петна.