Logo decormyyhome.com

От коя страна да сложите фолио върху лист за печене

От коя страна да сложите фолио върху лист за печене
От коя страна да сложите фолио върху лист за печене

Съдържание:

Видео: Вкусна Коледа | Моето Предложение за Празничната Трапеза 2024, Юли

Видео: Вкусна Коледа | Моето Предложение за Празничната Трапеза 2024, Юли
Anonim

Алуминиевото хранително фолио се използва широко за печене на различни продукти, като запечатан пакет от готови ястия, при замразяване на храна и т.н. Хранителното фолио в неговите свойства, като топлоустойчивост, устойчивост на корозия, гъвкавост и пластичност, химическа инертност към продуктите, е универсално помощно средство при приготвянето и съхранението на храната.

Image

Алуминиевото фолио е тънък алуминиев лист, дебелината на който може да варира от 6 до 200 микрона. Хранителното фолио като правило има матирана и лъскава страна. Често при използване на фолио възниква въпросът: коя страна на фолиото трябва да е в контакт с храна и коя страна трябва да бъде от външната страна? За да отговорите на този въпрос, препоръчително е да се запознаете с технологията на производство на фолиото.

Технология за производство на фолио

На първия етап разтопеният алуминий се пропуска през вал и се получава алуминиева лента с дебелина около 1 сантиметър; На втория етап получената алуминиева лента се прокарва многократно през въртящи се валове (докато дебелината на лентата достигне необходимите стойности). Третата стъпка е да преминете алуминиевата лента с необходимата дебелина през последните валове. С малка дебелина фолиото става по-меко и за да се избегнат повреди, през валовете преминават две алуминиеви ленти едновременно. В този случай външният слой на двете повърхности се полира чрез докосване на валовете, а вътрешните повърхности остават матови.

Последният етап се състои в процеса на развиване на готови ленти и последващо рязане в съответствие с определени размери.

Въз основа на технологията на производство на фолиото можем да заключим, че няма разлики в съставния състав на двете страни на фолиото. Следователно използването на матова и лъскава страна е еднакво приемливо както за вътрешна, така и за външна употреба.