Logo decormyyhome.com

Какъв е животът на телевизора

Какъв е животът на телевизора
Какъв е животът на телевизора

Съдържание:

Видео: EP03 - Сменихме телевизора ни с картина /Реакция на Радо 2024, Юли

Видео: EP03 - Сменихме телевизора ни с картина /Реакция на Радо 2024, Юли
Anonim

Важен параметър за всеки телевизор е неговият живот, по време на който ще излъчва висококачествен звук и изображение. Избирайки телевизор, те гледат на тази стойност почти на първо място.

Image

ТВ живот

Този параметър зависи от условията, при които се използва телевизорът, и от технологията за показване и формиране на изображение на екрана. Течните кристали, плазмени и LED телевизори служат в диапазона от 50 до 100 хиляди часа. Декларираният срок е много по-дълъг за моделите, които имат LED подсветка, в сравнение със стандартните лампи.

Често самите производители разбират от експлоатационния живот не съвсем това, което потребителят има предвид. Посоченият брой часове може да изтече и телевизорът ще продължи да се показва, тъй като реалният живот зависи от друг. Срокът на експлоатация е яркостта и качеството на изображението на първо място. И като наричат ​​часовете на експлоатационен живот, те означават само, че тогава яркостта на картината ще бъде наполовина по-малка. Телевизорът все още ще работи, но изображението му няма да бъде толкова ярко, колкото веднага след покупката. На съвременните модели запасът от яркост се дава значително повече, отколкото на телевизорите от края на миналия век. Следователно, най-често гаранционният срок минава и ако не се случват повреди от друг вид, телевизорът продължава да излъчва.

Фактът, че изображението на телевизора с течение на времето става по-малко ярко, е естествено. Лампите с подсветка на LCD телевизорите имат праг на естествено износване, а качеството на фосфорите намалява в плазмените телевизори.

Повечето съвременни производители поставят експлоатационен живот на LCD телевизорите около 100 хиляди часа. Това се дължи на факта, че в момента се използват светодиоди, които са устойчиви на избледняване. Тези модели, които използват флуоресцентни лампи, няма да издържат толкова дълго време без загуба на качество. За тях реалният период на нормална работа ще бъде от 40 до 60 часа, в някои случаи на особено внимателно боравене - малко повече.