Logo decormyyhome.com

Кой матрак е по-добър

Кой матрак е по-добър
Кой матрак е по-добър

Съдържание:

Видео: Топ Матрак “Adry Cool” от TED – Балансирана и прохладна температура в леглото ти 2024, Юли

Видео: Топ Матрак “Adry Cool” от TED – Балансирана и прохладна температура в леглото ти 2024, Юли
Anonim

Благополучието и ефективността зависят от това как ще бъде нощен сън. Удобно легло с удобен матрак ще осигури пълноценна почивка. За да изберете най-добрия матрак, трябва да попитате продавача: "Какво има вътре в матрака?"

Image

Кой матрак да изберете

Магазините предлагат матраци с различни размери, с различни пълнители и не е лесно да се ориентирате в това изобилие. Как да изберем добър матрак? Качеството зависи от плътността, способността да издържа на интензивни натоварвания. Могат да се разграничат два типа матраци: пружинен и безпружинен:

- с латекс;

- филц;

- пяна гума;

- кокосов орех;

- пълнител за пяна

Ортопедичен матрак безпружинен

Двойните потребителски матраци, изработени от гума от пяна или полиуретан, имат широко потребителско търсене. Ако предпочитате твърдо легло, обърнете внимание на ортопедичните матраци от пяна. Те са леки и издръжливи, с твърда, не провиснала повърхност. Силата зависи от дебелината на пълнежния слой, тя е 5-15 см. Матракът има висококачествена плътност 2, 25 кг / 30 см³.

Естествените латексни матраци, които са устойчиви на акари, имат антимикробно действие. Има два вида естествен латекс: Dunlop - плътен и тежък и лек латекс Talalay - мек и плаващ. Матраците от него са по-подходящи за детски легла. Синтетичният латекс е сравним по свойства с естествения, но струва много по-евтино. Продуктите от него се навиват лесно и са удобни за транспортиране, но днес това не е най-добрият избор.

Не се препоръчва да вземете матрак без пружини с пълнител от кокосово орехче за латекс за широко легло - те могат да издържат на тегло само 90-100 кг и бързо стават неизползваеми при силен товар. Има компромисно решение - безпружични двустранни ортопедични матраци с различна степен на твърдост на страните.