Logo decormyyhome.com

Кое е по-добре да инсталирате окачен таван в къща от дървен материал

Кое е по-добре да инсталирате окачен таван в къща от дървен материал
Кое е по-добре да инсталирате окачен таван в къща от дървен материал

Съдържание:

Видео: Окачен таван от гипсокартон с вата 2024, Юли

Видео: Окачен таван от гипсокартон с вата 2024, Юли
Anonim

Ако сте объркани за това коя система на окачен таван да инсталирате в дървена къща, не трябва да вземате предвид личните предпочитания, а характеристиките на таваните и изискванията, които трябва да се спазват по време на тяхната експлоатация. Недопустимо е използването на тъканта с висока влажност, което не може да се каже за PVC. Платът не трябва да се дърпа и в кухнята. не понася мокро почистване. И PVC тавани не могат да бъдат монтирани в помещения с ниски температури.

Image

В помещенията на дървена къща инсталирането на окачени таванни системи е много по-просто, отколкото в стаите на сграда, изградена от тухла. Това се дължи на първо място на факта, че фиксирането на елементите на системата не води до необходимост от използване на перфоратор, в допълнение, не е необходимо да пробивате дупки в керамичните изделия.

Каква система за напрежение да предпочитате за дървена къща

Ако решите да инсталирате окачен таван в дървена къща, тогава трябва да помислите, че ще бъде по-трудно да се извърши осветително оборудване, отколкото в обикновена къща. Тъй като дървото действа като запалим материал, това предполага необходимостта от надеждна изолация.

Има два варианта за окачващи системи - изработени от PVC филм и плат. И двете от тези опции трябва да бъдат инсталирани в дървена къща след пълното й свиване, което ще се случи 1, 5 години след завършването на строителството. Ако искате да спестите пари, трябва да изберете винилови тавани, тъй като те са много по-евтини от плат. Ако в дървена къща има големи помещения, в които се предполага да инсталирате окачена таванна система, тогава при избора на таван от PVC, трябва да сте подготвени за наличието на шев на повърхността му.

Ако дървена къща е място за постоянно пребиваване, тогава PVC не трябва да се използва като материал за окачена таванна система. Това се обяснява с факта, че такива тавани са позволени да работят изключително в условия на отопляеми помещения. Ако температурата в помещението падне под + 5 ° C, тогава PVC материалът ще стане крехък и ще се разпадне с малък контакт.