Logo decormyyhome.com

Каква трябва да е височината на бюрото

Каква трябва да е височината на бюрото
Каква трябва да е височината на бюрото

Видео: Височина на тяло при дадено време | Едномерно движение | Физика | Кан Академия 2024, Юли

Видео: Височина на тяло при дадено време | Едномерно движение | Физика | Кан Академия 2024, Юли
Anonim

Продуктивността на работата зависи не само от компетентността на служителя или от желанието на детето да научи много. В много отношения качеството и количеството работа зависи от това колко удобно е човек да седне на маса. И възрастен, и дете трябва да са удобни и удобни.

Image

Инструкция за употреба

1

По-добре е да изберете правоъгълни модели. Днес моделите с извивки или ъглови маси са доста актуални, но, за съжаление, те не винаги могат да бъдат добре обмислени и човек трябва да се адаптира към тях независимо, което може да повлияе неблагоприятно на здравето. За децата това заплашва да разруши стойката, болки в гърба и болки във врата.

2

Размерът на масата също ще играе голяма роля. Обърнете внимание на плота. Тя трябва да бъде просторна, трябва да има достатъчно място не само за хартии, тетрадки, книги и други ученически пособия, но и за удобна работа, нищо не пречи на ръцете ви.

3

Струва си да се откажете от разширения и различни видове рафтове. Този момент е най-подходящ при избора на маса за деца, които учат в училище, тъй като ученикът се нуждае от правилното осветление, а рафтовете могат да създадат допълнителна сянка и дори усещане за затворено пространство.

4

Един от най-важните факти при избора е височината на бюрото. Според GOST "Производството на мебели" варира от 63 до 67 сантиметра, за маси, предназначени за други видове работа в седнало положение, може да бъде от 70 до 75 сантиметра. За да може бюрото да служи дълго време и да не носи неудобства, важно е да се вземат предвид индивидуалните характеристики.

Обърнете внимание

Не забравяйте, че масата трябва да е удобна. Положението на ръцете е свободно и нищо не трябва да затруднява движението. Когато избирате маса, по-добре е да седнете на нея. Ръцете не трябва да затрудняват движението на раменете. Те трябва да се повдигат свободно. Днес можете да намерите модели, които са оборудвани със специален механизъм за регулиране на масата по височина и наклон. Подхождайте разумно към избора на маса, тъй като добро бюро е необходимо не само за възрастни, но и за деца.