Logo decormyyhome.com

Коя греда да използвате за изграждане на къща

Коя греда да използвате за изграждане на къща
Коя греда да използвате за изграждане на къща

Съдържание:

Видео: Строителство на къща от финландски греди - ден втори 2024, Юли

Видео: Строителство на къща от финландски греди - ден втори 2024, Юли
Anonim

По време на строителството могат да се използват 4 вида дървен материал. Непланираната се нуждае от допълнителна обработка, като едно цяло е идеално по отношение на съотношение цена / качество, а другите два вида придават на сградата повишени характеристики на влага, био и пожар.

Image

При изграждането на къща може да се използва един от четирите вида дървен материал: твърд непрофилен, твърд профилиран, залепен лъч и LVL лъч. Всеки от тези видове има свои характеристики, предимства и недостатъци и всички те имат право да съществуват и използват при изграждането на дървена къща.

Необработени и профилирани типове

Необработеният или необработен дървен материал с квадратна или правоъгълна секция е най-икономичният материал, използван в строителството. Но такава дървесина не се обработва допълнително от нищо, така че тя трябва да бъде завършена. В противен случай не може да се избегне вътрешно гниене, летящи възли, гъбички, ядене на дърва от насекоми вредители и др. Поради липсата на строги напречни размери и неравностите между короните по време на монтажа се получават големи пропуски, които изискват засилена изолация. Този вид дървен материал показва ниска обработваемост, в резултат на което не се препоръчва за стени и ако все пак се използва за тази цел, е необходимо допълнително да ги укрепите. Същото важи и за ъглите на сградата.

Едноцелният профилиран лъч има перфектни геометрични размери и естетически вид. Този вид дървен материал е по-добър от предишния, тъй като позволява да се постигнат високопрецизни фуги. Намалява вероятността от кораб, улеснява процеса на монтаж и не изисква допълнителна обработка и довършителни работи на стените. Той е по-скъп от непрофилирания, но ви позволява да избегнете повечето от "изненадите", представени от необрязана дървесина.