Logo decormyyhome.com

Коя постелка е по-добра

Коя постелка е по-добра
Коя постелка е по-добра

Видео: Засаждане на картофи в торби под сено 🌿 Гордеев експеримент 2024, Юли

Видео: Засаждане на картофи в торби под сено 🌿 Гордеев експеримент 2024, Юли
Anonim

Много е важно мястото за сън да е възможно най-удобно и удобно, така че изборът на спално бельо трябва да се обърне специално внимание. Коя спалня е по-добра? Това е спешен въпрос, който домакините задават, когато правят пътуване до магазина.

Image

Как да изберем спално бельо

За да отговорите на въпроса кое спално бельо е по-добро, трябва да знаете какви са различните тъкани, които се използват при шиене на спално бельо. Най-популярното спално бельо е калико поради високата си практичност и хигиенни свойства, но другите тъкани за спално бельо имат своите предимства. Качественото спално бельо може да бъде ушито от всеки от следните материали:

  1. Спално бельо от Calico е най-достъпната цена. В допълнение, памукът, от който е направен чинт, е най-екологичният продукт, така че е удобно да спите на чинтово бельо при всяко време. Качеството на ситца обаче оставя много да се желае: тъканта се износва бързо, много се хвърля и сяда по време на пране. Какво качество на спалното бельо е по-добро: от чинт, калико или коприна - изборът остава на купувача.
  2. Следващото най-популярно спално бельо е калико, което също е изработено от памук и се различава от чинт в специално преплитане на нишки и по-голяма здравина. Недостатъците включват сравнително грапавата повърхност на каликото, Ето защо такова бельо е неудобно за миене и гладене.
  3. Бельото от сатен е много практично и издръжливо. Най-скъпият вид памучна тъкан. Въпреки това, той винаги е в голямо търсене, поради своите качества.
  4. Спално бельо, изработено от ленени влакна, е най-издръжливото и екологично чисто. Особеностите на такова бельо включват факта, че по време на чорапи той става по-мек и нежен. Вярно, не е лесно да го гладиш.
  5. Най-изисканото спално бельо е от естествена коприна. Поради високата си цена, тези спални принадлежности са достъпни за избран кръг от клиенти, но в продажба има бельо от изкуствена коприна. Предимствата на бельото от коприна са ефектният му вид, но той не е подходящ за ежедневна употреба, защото има способността да ободрява, но не притежава релаксиращи свойства.
  6. В допълнение към традиционните, можете да намерите спално бельо, изработено от тензел (евкалиптово влакно), спално бельо от коприва, бамбук, лама, камила и меринос.

С такова изобилие от възможности е лесно да се объркате, когато купувате спално бельо. Когато решавате покупка и обмисляте какво качество на спалното бельо е по-добро, по-често се ръководете от емоциите си и изпробвайте различни опции..